Latvijas atpūtas kompleksā mirst zebrēns, kuru apmeklētāji noindējuši ar saldumiem

Baiba Puriņa 19.maijs 2020, 9:51
 
Pixabay
Ar skumju vēsti sociālajā vietnē "Facebook" dalījusies atpūtas vieta "Buki", kuras teritorijā dzīvojošais zebrēns miris apmeklētāju nevērības dēļ.

Kā norādīts ierakstā, zebrēns miris svētdien un pārbaudes apstiprinājušas, ka nāves iemesls ir apmeklētāju dotie saldumi.

"Mūsu zebrēns vakar nomira. Ārsts veica pārbaudes un analīzes, zebrēns noindēts ar saldumiem. Varam teikt "paldies" tiem atbildīgajiem apmeklētājiem, kuri sabarojuši zebru ar saldumiem. Pēc aculiecinieka teiktā, ar snickers šokolādēm. Rīkosimies atbildīgi un nedosim dzīvniekiem to, ko paši ēdam. Tāpēc mēs piedāvājam iegādāties specializētu barību," pauž "Buki".

Jau vēstīts, ka arī Rīgas zoodārza darbinieces vairākkārt ir paudušas nosodījumu par cilvēku vēlmi barot zvērus ar līdzpaņemtiem našķiem. Zoodārza darbiniece Anna soctīklos akcentēja, ka joprojām cilvēki apdraud zoodārza iemītniekus, dodot tiem līdzi paņemtos našķus: "Ir ļoti skumji un nogurdinoši kad ziemā nākas no žirafu boksiem vilkt laukā ziemassvētku eglītes rotājumus, vai citā laikā lielus dzēšgumijas gabalus, burkānus, ābolus, maizi un citas lietas, kas pārmestas pāri 5 metrīgajiem stikliem. Žirafes no zemes šos ēdienu neēd, un labi vien, jo ir divas žirafes kurām apmeklētāju dotie cienasti ir īpaši slikti veselības dēļ. Bet ir citi dzīvnieki, kas apēd visu ko viņiem nomet zemē un tiem pēc tam tas beidzas ar veselības problēmām vai pat letāli. Bojā gājušo mazo ziemeļbriedīti ņemot par piemēru, viņš aizgāja tieši no apmeklētāju dotā cienasta. Ir bijuši gadījumi kad Muskusbriedītis ir sabarots ar sāļiem frī kartupeļiem, kas viņiem ir ļoti kaitīgs kā rezultātā briedītis atteicās ilgstoši ēst. Citam dzīvniekam varbūt tas beigsies tikai ar caureju vai aptaukošanos, bet citam var sanākt arī letāli. Pirms domājat kādam dzīvniekam kaut ko dot, apdomājiet kārtīgi, ja nu tieši šis dzīvnieks aizies bojā, ja nu tieši šī lieta viņam ir aizliegta, arī dzīvniekiem tāpat kā cilvēkiem ir aizliegtās lietas, kas viņiem nodara ļoti lielu postu veselībai. Kas tad nesīs atbildību par to, dzīvnieks būs aizgājis bojā jūsu cienasta dēļ… "

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas