Karš Ukrainā: Latvijā palielinās Covid-19 izplatības risks

tautaruna.lv 15.marts 2022, 19:05
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Ukrainā ir plaša saslimstība ar Covid-19 un vakcinācijas aptvere – krietni zemāka nekā Latvijā, un šie rādītāji ir papildu riska faktors vīrusa izplatībai, turklāt arī apstākļi, kādos cilvēki kara laikā uzturas, situāciju neuzlabo, TV3 Ziņām pauž Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Lai nekavētu ukraiņu kara bēgļu nokļūšanu Latvijā, šiem cilvēkiem atcēla prasību pirms robežas šķērsošanas uzrādīt negatīvu Covid-19 testu vai vakcinācijas sertifikātu. Pirms kara Ukrainā ik dienu fiksēja desmit, pat divdesmit tūkstošu jaunu Covid-19 gadījumu dienā un arī vakcinācijas rādītāji tur krietni zemāki kā pie mums - pilnībā vakcinēti aptuveni 35% sabiedrības.

Arī Slimību profilakses un kontroles centrā norāda - šie rādītāji ir papildu riska faktors vīrusa izplatībai, turklāt arī apstākļi, kādos cilvēki kara laikā uzturas, situāciju neuzlabo.
Ilze Arāja
Slimību profilakses un kontroles centra pārstāve

“Bēgļiem ir paaugstināts stresa līmenis, līdz ar to organisms varētu būt novājināts un vairāk uzņēmīgs pret saslimšanu un slimībām, bet jāņem arī vērā, ka bēgļi, uzturoties mītnes zemē, piemēram, patversmēs vai patvērumos, kur slēpjas, ne vienmēr ir iespējams ievērot distancēšanos, un saistībā ar šo, protams, var būt paaugstināts risks.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:59

Jaunākās diskusijas