Ukraina karā sāk izmantot sejas atpazīšanas sistēmu

tautaruna.lv 15.marts 2022, 19:30
 
Pixabay
Ukrainas Aizsardzības ministrija sestdien sāka izmantot "Clearview AI" sejas atpazīšanas tehnoloģiju, sacīja viens no uzņēmuma vadītājiem pēc tam, kad ASV startup piedāvāja palīdzēt identificēt Krievijas uzbrucējus, cīnīties ar dezinformāciju un identificēt bojāgājušos, ziņo portāls "Reuters".

Ukrainai ir dota bezmaksas piekļuve "Clearview AI" jaudīgajai seju meklēšanas sistēmai, ļaujot iestādēm pārbaudīt cilvēkus kontrolpunktos, kā arī citos gadījumos, saka Lī Voloski, "Clearview" padomnieks un bijušais ASV prezidentu Baraka Obamas un Džo Baidena diplomāts.

Kā liecina aģentūras "Reuters" redzētā vēstules kopija, piedāvājums izteikts neilgi pēc tam, kad Krievija iebruka Ukrainā. "Clearview" vadītājs Hoans Tons nosūtīja Kijevai vēstuli, piedāvājot palīdzību. "Clearview" sacīja, ka nav piedāvājusi tehnoloģijas Krievijai, kas savu militāro darbību Ukrainā sauc par "īpašo operāciju".

Ukrainas Aizsardzības ministrija komentārus līdz pirmdienas vakaram vēl nav iesniegusi. Iepriekš valsts Digitālās transformācijas ministrijas pārstāvis sacīja, ka tā izskata priekšlikumus no ASV bāzētiem mākslīgā intelekta uzņēmumiem, piemēram, "Clearview" . Daudzi Rietumu uzņēmumi ir solījuši palīdzēt Ukrainai, nodrošinot interneta aprīkojumu, kiberdrošības rīkus un citu atbalstu. "Clearview" dibinātājs saka, ka tā startam ir vairāk nekā 2 miljardi fotogrāfijas no Krievijas sociālā tīkla Vkontakte - un kopējā datubāzē vairāk nekā 10 miljardu apmērā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:45

Jaunākās diskusijas