Atklāj jaunu informācija par baiso slepkavību Pļavniekos

tautaruna.lv 15.marts 2022, 13:09
 
Ziedonis Pumpurs/F64
Pagājušas vairākas dienas pēc slepkavības Pļavniekos, kurā apšaudīts “Toyota Land Cruiser” apvidnieks un nogalināts vīrietis. Valsts policija izmeklēšanas interesēs pagaidām plašāk komentēt notikušo nevēlas. Taču “Degpunktā” izdevās uzzināt jaunumus par noziegumu, apkopojot aculiecinieku sniegto informāciju un sociālajos tīklos pieejamos datus.

Visu nedēļas nogali slepkavību izmeklētājiem un ekspertiem brīvdienu nebija - tā ziņo aculiecinieki, kas novērojuši policistu rosību pie automazgātuves un kafejnīcas telpām, kur piektdien notika slepkavība.

Nozieguma vietu likumsargi cītīgi pētīja arī pirmdienas, 14. marta, pusdienlaikā. Tika noņemts vienas ēkas fasādes dekoratīvais apšuvums, visdrīzāk ar mērķi atrast lodes. Strādāts arī ar videonovērošanas kamerām, lai iegūtu pēc iespējas vairāk ierakstu un rekonstruētu pilnu nozieguma gaitu.

Interneta vidē publicēts tikai mazs fragments ar “Toyota” spēkrata apšaudi, taču, spriežot pēc sacaurumotās mašīnas, slepkavas pret šoferi pielietoja uguni vēl pirms no “Chrysler” izlēca viens killeris, kurš, iespējams, izdarīja kontrolšāvienu.

No video materiāla var spriest, ka bez “Chrysler” šofera un bez vīrieša, kas skrēja pie upura, bandītu spēkrata salonā atradās vēl trešais cilvēks, kas arīdzan šāva pa “Toyota” no aizmugures. Kustīgs siluets un šāvienam raksturīgs dūmu mākonis parādās “Chrysler” loga caurumā, pasažiera pusē.

Uz “Toyota” spēkrata var saskaitīt vismaz trīs ložu caurumus no mašīnas aizmugurējās daļas. Pieļaujams, ka divas no tām izgājušas cauri mašīnai, aizķerot priekšējo vējstiklu, bet viena lode trāpīja salona griestos. Tāpat cauršauts aizmugurējais stikls. Vēl divi caurumi fiksēti durvīs vadītāja pusē.

Killeru atkāpšanās maršruts veda pa Keldiša ielu, pieļaujams ka tālāk “Chrysler” nogriezās pa kreisi uz Lubānas ielu, Dreiliņu aplī izvēlēta nobrauktuve uz Ulbroku, bet pēcāk iestūrēts vienā no sānielām, kas ved uz kādu industriālo teritoriju.

Vietā Dreiliņu pievārtē, kur palikuši tikai izdedži, bandīti sadedzināja savu auto. Jā, vieta šķiet nomaļa un ideāla šādam darbam, bet patiesībā tā nav. Lūk, paskatieties tur, 100 metru attālumā brauc mašīnas - pa asfaltētu ceļu, kas ved uz Ulbrokas cūku fermu un noliktavām. Proti, nemanīti sadedzināt automašīnu attiecīgajā vietā bija teju neiespējami. Vai nu killeri rīkojušies, tā teikt, pēc apstākļiem vai arī sākotnējos plānus tomēr kāds izjauca.

Nosvilinot “Chrysler”, bandīti pārsēdušies jau iepriekš bēgšanai sagatavotajā “Opel Corsa” spēkratā, taču aizmukt nepamanītiem viņiem neļāva Ropažu novada pašvaldības policijas ekipāža, kas atsteidzās uz mežu, tālumā pamanot biezus dūmu mutuļus. Pēc neilgas “Opel” vajāšanas spēkrats pamests pie Dreiliņu noliktavām, blakus kādai teritorijai. Divi vīrieši metās bēgt kājām, pazaudējot rāciju, kas, visticamāk, bija izmantojama saziņai ar citiem līdzdalībniekiem. Vai piektdienas vakarā izdevās aizturēt otru bēdzēju, tāpat, cik daudz aizturēto policijai ir patlaban, likumsargi pašlaik nekomentē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas