72 stundu somas ideja ir laba, bet naiva; teologs norāda uz neskaidrībām krīzes situācijai

tautaruna.lv 15.marts 2022, 16:14
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / pexels.com
Teologs, Noētiskās veselības kopienas "Elizeja" līdzdibinātājs Kaspars Simanovičs kanāla TV24 raidījumā "Nedēļa. Post Scriptum" paudis, ka, viņaprāt, 72 stundu somas ideja ir laba, taču naiva.

K. Simanovičs norāda, ka Ukrainas pieredze parādīja, ka militāra apdraudējuma gadījumā, kad tiek slēgtas lidostas, bēgļiem no Latvijas atliktu vien Suvalku koridors.

"Divi miljoni tagad sprauksies ar savām mašīnām tajā pudeles kaklā iekšā?" - retoriski jautā K. Simanovičs. "Es gribētu tādu reālistisku diskusiju par iespējamiem scenārijiem. Kas notiek, ja tiek aizslēgta gaisa telpa? Kas notiek, ja tiek bloķēts Suvalku koridors? Kas notiek, ja nav iespējams pārvietoties pa jūru? Ko mums šeit, nosacīti kalā, kurā mēs atrodamies, ko tad mēs ar to savu 72 stundu mugursomu šeit darīsim?"

Jau vēstīts, ka, atsaucoties uz iedzīvotāju jautājumiem par šī brīža drošības situāciju Eiropā un Latvijā, Aizsardzības ministrija (AM) vēlreiz aicina iedzīvotājus iepazīties ar "72 stundu" bukletu, kurā apkopota praktiska informācija un padomi par sagatavošanos dažādām krīzes situācijām.

AM uzsver, ka Latvijai patlaban nav tiešu militāru draudu, taču, ņemot vērā saspīlēto drošības situāciju Eiropā saistībā ar Krievijas bruņoto spēku pastiprināto klātbūtni Baltkrievijā un pie Ukrainas robežām, iedzīvotāji var būt mierīgāki, apzinoties, ka ir sagatavojuši krīzes gadījumu somu.

Saite uz bukletu - https://www.sargs.lv/lv/buklets-ka-rikoties-krizes-situacija

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas