"Pazudusi" sieviete, kas Krievijas TV ēterā protestēja pret karu

tautaruna.lv 15.marts 2022, 10:44
 
Ekrānšāviņš
Advokāti joprojām nevar atrast Krievijas Pirmā kanāla redaktori Marinu Ovsjaņņikovu, kura tika aizturēta 14. marta vakarā pēc tam, kad viņa raidījuma Vremja ēterā pārādīja pret karu vērstu plakātu ar aicinājumu: "Apturiet karu, neticiet propagandai, jums šeit melo".

Par to raksta Meduza raksta, atsaucoties uz advokātu Daniilu Bermanu.

Iepriekš tika ziņots, ka Ovsjaņņikova nogādāta Maskavas Ostankinskas rajona policijas nodaļā. Taču policija cilvēktiesību aktīvistiem paziņoja, ka viņa neatrodas nodaļā.

Laikraksts Holod, atsaucoties uz advokātu Pāvelu Čikovu, raksta, ka Marina Ovsjaņņikova joprojām nav atrasta, viņa ir ieslodzīta vairāk nekā 12 stundas.

Kā vēstījām, pirmdien Krievijas televīzijas "Pirmā kanāla" tiešraides ziņu programmā "Vremja" ("Laiks") ielauzās meitene, turot rokās pretkara plakātu.

Brīdī, kad raidījuma vadītāja Jekaterina Andrejeva runāja par valdības plāniem sankciju ietekmes mīkstināšanai, viņai aiz muguras parādījās meitene ar plakātu, uz kura bija rakstīts "NOWAR (nē karam). Apturiet karu, neticiet propagandai, šeit jums melo. Russians against war (krievi pret karu)".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas