Redaktore, kas tiešraidē Krievijā protestēja pret karu Ukrainā, uzrunā tautiešus: Viņi nevar ietupināt mūs visus

tautaruna.lv 15.marts 2022, 12:09
 
Ekrānšāviņš
Pirmdien pasauli pāršalkusi ziņa par Krievijas televīzijas "Pirmā kanāla" redaktores Marinas Ovsjaņņikovas protestu pret karu Ukrainā tiešajā ēterā. Pirms aizturēšanas sieviete publiskojusi paziņojumu sociālajos medijos, ar kuru soctīklos dalījušies gan daudzi mediji, gan soctīklu lietotāji visā pasaulē.

Video Marina neslēpj, ka viņai ir kauns, ka pēdējos gadus arī viņa ir nodarbojusies ar Kremļa propogandu, ka atļāvusies "no televīzijas ekrāna melot" un "zombēt krievu cilvēkus".

"Tas, kas šobrīd notiek Ukrainā, ir noziegums, un Krievija ir agresorvalsts, un šī agresija ir tikai uz viena cilvēka sirdsapziņas, un šis cilvēks ir Vladimirs Putins," paziņojumā saka Marina.

Viņa atklāj, ka viņas tēvs ir ukrainis, bet māte - krieviete un akcentē, ka viņi nekad nav bijuši ienaidnieki. M. Ovsjaņņikova uzsver, ka Krievijai nekavējoties ir jāaptur "šis nāvējošais karš, mūsu brāļu ļaudis vēl varēs salabt".

"Mēs klusējām 2014. gadā, kad šis viss tikai sākās, mēs negājām uz mītiņiem, kad Kremlis indēja Navaļniju, mēs vienkārši klusi novērojām šo necilvēcīgo režīmu. Tagad no mums ir novērsusies visa pasaule un vēl desmit mūsu pēcnācēju paaudzes neatmazgāsies no šī apkaunojošā kara, kas slepkavo brāļu tautas," norāda sieviete.

Viņa aicina krievu cilvēkus nebaidīties un piedalīties mītiņos, jo "tikai mūsu spēkos ir apturēt visu šo neprātu".

"Viņi nevar ietupināt mūs visus," pauž Marina.

Jau vēstīts, ka pirmdien Krievijas televīzijas "Pirmā kanāla" tiešraides ziņu programmā "Vrejma" ("Laiks") ielauzās Marina ar plakātu, uz kura bija rakstīts "NOWAR (nē karam). Apturiet karu, neticiet propagandai, šeit jums melo. Russians against war (krievi pret karu)".Viņa studijā arī kliegusi "Nē karam! Apturiet karu!".

M. Ovsjaņņikova, kura pēc notikušā nogādāta policijas iecirknī un viņai sastādīts protokols par administratīvā kodeksa panta pārkāpumu, kas paredz sodu par Krievijas Bruņoto spēku diskreditāciju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:38

Jaunākās diskusijas