Iedzīvotāji neizpratnē par savām deklarācijām VID

tautaruna.lv 15.marts 2022, 1:30
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
Iedzīvotāji neizpratnē, kāpēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sākotnēji aprēķinātā atmaksājamo nodokļu summa pēc dažām dienām krietni sarukusi, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Inese 1.martā savā VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) profilā nopriecājās par to, ka viņai no valsts pienākas pārmaksāto nodokļu atmaksa. Uzreiz Inese atmaksai nepieteicās, jo vēlējās savākt un iesniegt čekus par attaisnotajiem izdevumiem. Dažas dienas vēlāk, atkārtoti ieskatoties EDS profilā, Inese atskārta nepatīkamo: automātiski aprēķinātā summa (pirms čeku iesniegšanas) krietni sarukusi.

Sociālajos tīklos vairāki iedzīvotāji pauduši satraukumu, ka pēc VID (EDS) darbības pārtraukuma atmaksājamā nodokļu summa tiek uzrādīta mazāka, nekā tā tika uzrādīta, apskatot deklarāciju 1. martā.

VID ģenerāldirektores padomnieks Andrejs Vaivars raidījumam skaidroja, ka atmaksājamā summa automātiski veidojas no iedzīvotāju, viņu darba devēju un valsts datubāžu datiem. Sagatavotās deklarācijas VID pārbauda, tāpēc sākotnēji automātiski aprēķinātā atmaksājamo nodokļu summa var mainīties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas