Atskaņas no Dagdas: Mūsu bērni cieš, jo nākas mācīties latviešu valodu

tautaruna.lv 15.marts 2022, 18:30
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Krievijas iebrukuma Ukrainā un sankciju piemērošanas dēļ Latvijā aizliegta daudzu Krievijas un Baltkrievijas televīzijas kanālu rādīšana.

Vizītē Latgalē, vairākās apdzīvotās vietās Rēzeknes un Krāslavas novados, raidījums “Bez Tabu” pārliecinājās, ka Latvijas iedzīvotāji turpina skatīties aizliegtos televīzijas kanālus, izmantojot nelegālas satelītantenas. Dažs iedzīvotājs gan par šo kanālu skatīšanos runāja izvairīgi. Vairāki gan latviešu valodā runājošie, gan krievvalodīgie latgalieši raidījumam stāstīja, ka pārdzīvo par notiekošo Ukrainā, ka ir pret karu, bet nepauda skaidru Krievijas nosodījumu un nenosodīja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Daža uzklausītā iedzīvotāja sacītajā bija saklausāma Kremļa propagandas mediju retorika par apbižotajiem krieviem Latvijā, Ukrainas Donbasa reģiona iedzīvotāju ciešanām, pie kā vainīga it kā esot Ukraina, un cita no Kremļa ruporiem jau sen skanošā retorika.

Piemēram, kāda sieviete, kas mitinās Dagdas pusē, atklāti klāsta, ka karu Ukrainā nenosoda. Viņasprāt, krieviem Latvijā esot liegtas izteikšanās tiesības, un, ak šausmas, (lasīt ar ironiju) viņas bērniem ir jāmācās latviešu valoda.

"Esmu krieviete. Mums kremt, ka valstī mūs neciena! Mūsu bērni visus šos gadus cietuši, jo nākas mācīties latviešu valodu. Viņiem ir grūti un mokoši. Sen pie mums nav demokrātijas. Nav mums izteikšanās un izvēles tiesību," ar tādu pārliecību dzīvo sieviete.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:30

Jaunākās diskusijas