100 gadus vecs skolotājs atklāj, kas jādara, lai dzīvotu ilgāk

tautaruna.lv 3.oktobris 2021, 17:44
 
facebook.com/M Aminjaya Bahrum
Kāds ilgdzīvotājs no Malaizijas, kuram septembra beigās apritēja 100 gadu, par savu ilgmūžības galveno noslēpumu nosauca pareizu uzturu, ziņo The Sun Daily.

Bahruma Basara 25. septembrī svinēja savu 100 gadu jubileju. Gadu gaitā vīrietis daudz ceļojis pa valsti, pārdzīvojis japāņu okupāciju Malaizijā 20. gadsimta 40. gados, vēlāk apprecējās un kļuva par 11 bērnu tēvu. Tagad viņam ir 28 mazbērni un 25 mazmazbērni.

Basara ir izmēģinājis vairākas profesijas, bet pēdējos gadus pirms pensionēšanās strādāja par skolotāju. Lai labi justos vecumdienās, vīrietis mudina saglabāt fiziskās un garīgās aktivitātes un ēst ar mēru.

Pensionārs ir apguvis modernās tehnoloģijas un katru dienu lasa ziņas savā klēpjdatorā. Turklāt viņš regulāri staigā svaigā gaisā un ēd pareizi. "Man patik zinātniska pieeja. Jums vajadzētu ēst tikai tad, kad esat izsalcis, un dzert, kad jūtat slāpes. Jau sen ir zināms, cik daudz pārtikas un šķidrumu cilvēkiem patiešām vajag, ”stāsta Basara.

Viņš ievēro sabalansētu uzturu un cenšas ēst vairāk dārzeņu un augļu, tomēr neierobežo pārtikas izvēlē un var ēst to, kas viņam vienkārši garšo, uzskatot, ka galvenais ir mērenība it visā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:07

Jaunākās diskusijas