Slavens amerikāņu dziedātājs apsūdzēts seksuālos noziegumos 20 gadu garumā

Portāls nra.lv 3.oktobris 2021, 14:44
 
youtube.com / Ekrānšāviņš
Amerikāņu dziedātājs R Kelly (Roberts Silvestrs Kellijs) atzīts par vainīgu sava slavenības statusa izmantošanā, lai divdesmit gadu laikā īstenotu shēmas, kurās seksuālai vardarbībai pakļauti sievietes un bērni, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Apsūdzību bija cēlušas vienpadsmit personas, divi vīrieši un deviņas sievietes, kuri divu nedēļu ilgajā tiesas procesā atklāja pāridarījumus un pazemojumus no slavenā mākslinieka puses.

Tiesneši apspriedās divas dienas, pēc kurām atzina R Kelly par vainīgu visās izvirzītajās apsūdzībās - bērnu pornogrāfijas ražošanā, sieviešu tirdzniecībā, reketā, vardarbībā.

Tiesas procesa laikā prokurori sīki aprakstīja, kā dziedatāja nolīgtie cilvēki, apsargi un citi pavadoņi strādāja, lai palīdzētu viņam viņa noziedzīgajā darbā.

Kāda sieviete, kas liecināja, ka Kellijs viņu turējis ieslodzījumā, spiedis lietot narkotiskas vielas un izvarojis, pēc sprieduma rakstiskā paziņojumā sacīja, ka viņa "slēpjas" no Kellija draudu dēļ, kas viņai izteikti kopš viņa publiski nostājusies pret viņu.

Juridiskie dokumenti ir atklājuši pazemojumu, kādam Kellija pakļāva savus upurus. Viņiem nebija atļauts ēst vai izmantot vannas istabu bez viņa atļaujas, viņš kontrolēja, kādas drēbes viņi valkā, un lika viņiem saukt viņu par "tēti".

Tiesas piemērotais sods stāsies spēkā no 4. maija, kas paredz reālu ieslodzījumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas