Itāļu Robinsons Krūzo maina dzīvi

tautaruna.lv 3.oktobris 2021, 19:00
 
youtube.com / Ekrānšāviņš
Gandrīz 33 gadus viņš dzīvoja vientuļnieka dzīvi skaistā Vidusjūras salā, kur bija vienīgais iedzīvotājs.

Mauro Morandi, pazīstams kā Itālijas Robinsons Krūzo. Ir izveidojis prāvu sekotāju skaitu internetā, bija Sardīnijas Budelli salas uzraugs, izbaudot klusumu, vientulību un dabas mierīgumu, dzīvojot vecā pludmales akmens būdiņā.

Mauro Morandi pieticīgā būdiņa uz salas. / cnn.com

Nebija sabiedriska rosība, nebija izsmalcināta ēdiena, nebija draugu - viņa vienīgie pavadoņi bija putni un kaķi. Viņš gulēja pieticīgā gultā un viņam bija maz drēbju. Atmetis visas ērtības, viņš Budelli rozā koraļļu putekļu pludmalē sludināja pašrefleksijas un meditācijas esamību.

Tad viņa laimīgajai pasaulei pienāca gals.

Pēc gadiem ilgas cīņas ar jūras parku pārvaldēm, kuras vēlējās viņu izlikt no mājām, lai salu pārvērstu par vides novērošanas centru, maijā Morandi pieņēma savu likteni. Pēc tam, kad bija ievietojis atkāpšanās ziņu - " My balls are broken" (slengs "Man ir apnicis") - viņš aizgāja.

Pārcelšanās un jaunas dzīves sākšana ikvienam var būt grūta. Vēl jo vairāk 82 gadus vecam cilvēkam, kurš trīs gadu desmitus pavadījis, dzīvojot vienatnē paradīzes salā. Vai ir iespējams virzīties tālāk?

Saka Morandi, atbilde ir pārliecinošs - "jā!"

"Nekas jau nav īsti beidzies," Morandi stāsta. "Es esmu dzīvs pierādījums tam, ka ir iespējama otra, jauna dzīve. Jūs vienmēr varat sākt visu no jauna, pat ja esat vecāks par 80 gadiem, jo ​​ir arī citas lietas, ko varat piedzīvot, pavisam cita pasaule."

Morandi acīmredzot ir plaukstošs kopš atgriešanās civilizācijā apdzīvotajā La Maddalena salā, netālu no Budelli.

"Esmu laimīgs un esmu no jauna atklājis prieku dzīvot labu dzīvi un baudīt ikdienas ērtības," viņš saka.

Izmantojot savu pensiju, viņš nopirka sev dzīvokli ar visu greznību, kas viņam agrāk pietrūka.

Maouro Morandi jaunais miteklis / cnn.com

Morandi ir uzlabojis savas komunikācijas prasmes. Pēc gadiem ilgas vientulības viņš tagad vēlas runāt ar cilvēkiem, apmainīties viedokļiem un publicēt fotoattēlus un komentārus sociālajos tīklos, lai mijiedarbotos ar pasauli. Viņš arī raksta savus memuārus.

"Ilgu laiku es dzīvoju viens, kad pirmo reizi nokļuvu Budelli, man negribējās ar nevienu runāt," viņš saka. "Tiesa, es vairs nevaru izbaudīt salas vientulību, bet mana dzīve tagad ir ieguvusi jaunu pavērsienu, koncentrējoties uz saziņu ar citiem un būšanu citu cilvēku tuvumā."

Morandi, kas sākotnēji bija no Modenas Itālijas ziemeļos, 1989. gadā nejauši ieradās savā bijušajā mājā Budelli, mēģinot kuģot no Itālijas uz Polinēziju. Viņš iemīlēja atola kristāldzidros ūdeņus, koraļļu smiltis un skaistos saulrietus-un kļuva par tā sargu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:13

Jaunākās diskusijas