Interesanti! Kāpēc Džeimss Bonds martini dzer tieši "sakratītu ne samaisītu"?

tautaruna.lv 3.oktobris 2021, 19:41
 
AFP/Scanpix/Leta
Tikko Lielbritānijā savu pirmizrādi piedzīvojusi jaunākā filma par Džeimsu Bondu - "Nav laiks mirt". Lai gan filmās Bonda atveidotāji mainās, slavenā spiega ieicienītākā dzēriena izvēle ir nemainīga, raksta "Daily Star".

Daniels Kreigs, kurš Bondu attēlojis pēdējās piecās filmās, to darījis pēdējo reizi.

Lai arī, kurš aktieris iemieso slaveno tēlu, Bonds vienmēr izvēlas martini un to pasūtot saka savu slaveno frāzi: "Sakratīt, ne samaisīt".

Šī frāze nāk no slavenajām Iana Fleminga grāmatām, kas tapušas 1950. gados. Tajā laikā džetlmenim bijis neierasti pasūtīt šo dzērienu sakratītu.

Kratot martini, ledus tiek sadalīts vienmērīgāk, padarot dzērienu vēsāku, taču vājinot martini garšu.

Ir vairākas teorijas, kāpēc Bondam patīk sakratīts martini. Pirmkārt, Bonds dzer daudz. Tādejādi tiek mazināta dzēriena ietekme. Saskaņā ar britu medicīnas pētniekiem, vērtējot Bonda dzeršanas paradumus, viņš katru nedēļu izdzēris 92 alkohola vienības, kas ir daudz vairāk par ieteicamo.

Cita teorija vēsta, ka Bondam vienkārši patīk, ka dzēriens ir vēss.

Džeimss Bonds ir izdomāts britu slepenā dienesta aģents, ko 1953. gadā izveidoja rakstnieks Ians Flemings. Viņš Bondu iekļāva 12 romānos un divos īso stāstu krājumos. Par Džeimsu Bondu ir uzņemtas 24 filmas. Pēdējās piecās filmās par Dž. Bondu galveno lomu atveidoja angļu aktieris Denjels Kreigs, taču pazīstamākie šī tēla atveidotāji ir Šons Konerijs, Rodžers Mūrs un Pīrss Brosnans.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:34

Jaunākās diskusijas