"Elle zemes virsū"; mūzikas leģenda atklāti runā par savām "slavas dienām"

tautaruna.lv 3.oktobris 2021, 17:00
 
Reuters/Scanpix/Leta
Pasaulslavenās Lielbritānijas pankroka grupas "Sex pistols" bijušais dalībnieks, vokālists Džonijs Rotens, komentē savas "slavas dienas", kas izrādās nav bijušas nemaz tik patīkamas, vēsta "People".

Lai arī populārā grupa pastāvēja vien trīs gadus, to var dēvēt par vienu no ietekmīgākajām pankroka grupām pasaulē.

65 gadus vecais grupas vokālists Džonijs Rotens jeb īstajā vārdā Džons Lidons, atceroties "slavas dienas" septiņdesmito gadu beigās, atzina, ka tie bija grūti laiki.

"Es nezinu vai tur bija daudz slavas. Tā pārsvarā bija elle zemes virsū. Tur pastāvēja patstāvīgs spiediens, bet man vajadzēja rakstīt dziesmas, kuras es gribēju rakstīt. Es dziesmu tekstus nodevu sabiedrībai un sabiedrība bija ļoti jauka un to novērtēja," sacīja bijušais "Sex pistols" dalībnieks.

Džons atzina, ka dziesmu strīdīgie vārdi radīja nevēlamu uzmanību no plašsaziņas līdzekļiem un policijas.

"Bet tad bija plašsaziņas līdzekļi un policija, kas to nenovērtēja. Es tiku apspriests Parlamentā, saistībā ar nodevību," komentēja Džons. Par izdoto singlu "Anarchy in the U.K" grupa izpelnījās nopēlumu no Lielbritānijas amatpersonām.

"Sex Pistols" bija angļu pankroka grupa, kas tika izveidota 1975. gadā. Sākotnēji grupa sastāvēja no vokālista Džonija Rotena, ģitārista Stīva Džounsa, bundzinieka Pola Kuka un basģitārista Glena Metloka. Lai arī "Sex Pistols" darbība ilga tikai trīs gadus, un grupa izdeva tikai četrus singlus un vienu studijas albumu "Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols", tā viennozīmīgi ir viena no populārākajām un ietekmīgākajām pankroka grupām.

1978. gada janvārī vētrainās ASV tūres beigās Džonijs Rotens pameta grupu. Lai arī grupas menedžeris Malkolms Maklarens vēlējās turpināt grupas darbību, tajā pašā gadā "Sex Pistols" izjuka.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:25

Jaunākās diskusijas