Māte par notiekošo skolās: Skaistais mirklis bija īss

tautaruna.lv 13.septembris 2021, 12:09
 
Romāns Kokšarovs/F64
Vēl nesen Latvijas Universitātes Psiholoģijas nodaļas vadītāja asociētā profesore Ieva Stokenberga mikroblogošanas vietnē Twitter priecājās par savu bērnu došanos uz skolu, tad tagad, aprakstot situāciju, viņa pauž, ka prieka mirklis bija īss.

"Bērni iegājuši pa skolas durvīm, es ceļā uz darbu. Jel, mirkli, kavējies, tu esi skaists!" tā Stokenberga rakstīja 2.septembrī.

Savukārt pirmdienas rītā viņa sociālajos tīklos pavēstījusi: "Mirklis bija īss. Abu bērnu klases karantīnā."

Tikmēr komentāros cilvēki raksta, ka šī situācija nebūt nav vienīgā.

"Tieši tāda pati situācija- 6.klase- mājas karantīna. No 30 bērniem vakcinēti 2!! Viens no viņiem- manējais," raksta kāda komentētāja.

Vēl Twitter lietotāji uzskata, ka šāda situācija izveidojusies to cilvēku d''el, kas nevēlas vakcinēties pret Covid-19.

"Stulbi apzināties, ka antivaxeriem pat viņu bērnu izglītība nav arguments (par veselību mēs jau sapratām). Viņu moto - es ir dumš, manam bērnam būt tādam pašam. Un nē - attālinātās mācības NAV risinājums. Tā ir ļoti nepilnīga un nekvalitatīva izglītība."

"Pasaki paldies bezatbildīgiem potētajiem kuri to panāca un "zinātnē balstītajiem" valdības lēmumiem par pusaudžu potēšanu."

Tikmēr, kā vēstīts iepriekš, skolēniem Covid-19 testi tiks veikti reizi divās nedēļās, nevis katru nedēļu, kā tas notiek pašlaik, par to vienojušies veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) un izglītības ministre Anita Muižniece (JKP).

Tomēr gadījumā, ja pozitīvo Covid-19 gadījumu skaits sabiedrībā būtiski palielināsies, testēšanas regularitāte skolās atkal var tikt pārskatīta.

Kā informēja Veselības ministrijā (VM), ceturtdien abi ministri konceptuāli vienojušies par tālākajiem soļiem skolēnu testēšanas pilnveidošanā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas