Andris Keišs atklāj, kā ir audzināt bērnu ar īpašām vajadzībām

tautaruna.lv 7.oktobris 2023, 1:00
 
Andris Keišs / Foto: Ģirts Ozoliņš/F64
Andris Keišs sarunā ar Andri Buli dalās pārdomās par sajūtām, kad ģimenē ienāk bērns ar īpašām vajadzībām. Viņš atklāj, ka ar šobrīd pieejamo informāciju un atbalstu, īpašo bērnu audzināšana nav grūta, bet gan savādāka un aktieris vairāk satraucas par bērnu nākotni, kad vairs nebūs viņiem klāt.

Raidījums “Iečeko slavenību” un aktieris Andris Bulis ir devies ciemos pie sava profesijas brāļa - aktiera Andra Keiša. Nav noslēpums, ka Andris audzina meitu ar īpašajām vajadzībām, tāpēc raidījuma vadītājs vēlējās noskaidrot, kādas bija Keiša sajūtas uzzinot šo vēsti un apzinoties, ka visa dzīve sagriezusies kājām gaisā.

Tajā laikā, kad mūsu bērni dzima, mēs nebijām par to interesējušies, bet tagad ir tā, ka ja reiz tāds bērniņš ir piedzimis, viņam apkārt ir cilvēki, speciālisti, kas pasaka, ko darīt. Un tad tu saproti, ka nav nemaz tik traki. Mūsu gadījumā nebija šādas informācijas un tad likās, ka būs traki!

Bieži vien, nonākot sarežģītās situācijās un brīdī, kad emocijas ir sakāpinātas, mēs uzdodam sev jautājumu, kāpēc es, taču Andris Keišs, uzzinot meitas diagnozi nemeklēja atbildes visumā, bet sācis domāt par to, kas notiks, kad viņa vairs nebūs.

Manā gadījumā, es pat īsti nemeklēju atbildes uz jautājumu kāpēc, drīzāk ir jāmeklē atbilda, kā būs, kad mūsu nebūs, kā viņai veiksies dzīvē, par to būtu jādomā.

Sarunas noslēgumā, viņš atzīst, ka bērni ir visa viņa pasaule un ļoti cer, ka nav neviļus viņiem nodarījis pāri.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

7.oktobris 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:02

Jaunākās diskusijas