Olainē mājas liftā apzināti izveido ugunskuru; viss lifts bijis liesmās

tautaruna.lv 7.oktobris 2023, 20:28
 
Ilustratīvs attēls / Dmitrijs Suļžics /F64
Olainē, Zemgales ielā, ir kāds bēdīgi slavens nams – tajā ugunsnelaimes notiek vismaz reizi pusgadā un iedzīvotāji nespēj tās novērst, jo uzdarbojas izmanīgs piromāns. Pēc pēdējā ugunsgrēka mājinieki tagad vismaz četrus mēnešus būs bez lifta, vēsta “Degpunktā”.

Ap saullēkta laiku, kad visi Zemgales ielas 34. nama iedzīvotāji vēl gulēja saldā miegā, mājas kāpņutelpā iezagās svešinieks un tīšuprāt izraisīja ugunsgrēku liftā. Par to, ka notikusi ļaunprātība, vietējie nešaubās - pirms liesmas iznīcināja pacēlāja kabīni, viena no devītā stāva iemītniecēm esot redzējusi, kā tieši izveidots ugunskurs.

“Kaimiņiene, kas dzīvo pretī, stāstīja, ka naktī sācis riet viņas suns, kurš nekad tā nedara. Viņa stāstīja, ka iznākusi koridorā, no lifta nākuši dūmi. Viņa atvēra liftu, tur stāvēja bērnu ratiņi ar kaut kādām lupatām un mantām un dega. Viņa uzmeta segu, bet tas nelīdzēja. Sienas jau dega, un viss pārējais arī. Kāds tīšuprāt ielika liftā bērnu ratiņus un aizdedzināja. Neviens te ratiņus neliek.”

Lifts un pagrabs konkrētajā namā deg ne pirmo reizi. Iedzīvotājiem ir tikai viena versija, kurš varētu būt aizdomās turamais. Kāds vīrietis, kas kādreiz mitinājies otrajā stāvā, 8. dzīvoklī.

Par pēdējo gadījumu Zemgales ielas 34. namā tagad sākts kriminālprocess. Likumsargiem nav šaubu, ka liftā aizdedzināti tieši bērnu rati.

“Par notikušo Valsts policijā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta 2. daļas, proti, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Ir izņemti lietiskie pierādījumi un ir nozīmēta ekspertīze. Tāpat tiek skaidroti notikušā apstākļi, tostarp ugunsgrēka iemesli,” norāda policijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas