Māte šokēta, ieraugot, kā bērnudārzā Rīgā izturas pret viņas bērnu

tautaruna.lv 7.oktobris 2023, 11:15
 
Kaspars Krafts/F64
Rīdziniece Anna ir divu bērnu mamma. Vecākā meita nupat uzsākusi skolas gaitas, taču divgadīgais dēlēns ik dienu dodas uz pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi “Māra” Dārzciemā. 31. augusta vakarā viņa nedaudz aizkavējusies un devusies uz bērnudārzu vēlāk nekā ierasts, taču viņu sagaidījis satraukts bērns un auklīte, kas lamājusies “trīsstāvīgiem” vārdiem un rādījusi vidējo pirkstu, vēsta "Bez Tabu".

Aptuveni plkst. 18.40 sieviete piebraukusi pie izglītības iestādes, bet saņēmusi negaidītu zvanu no auklītes, kura uzbrūkošā tonī vaicājusi, vai sieviete plāno ierasties pēc bērna. Tā kā iestādes darba laiks ir līdz septiņiem vakarā, Anna par darbinieces steigu bijusi neizpratnē, tomēr nolēmusi pārpratumu risināt aci pret aci. Ieejot pa durvīm, viņu sagaidījis satraukts bērns un auklīte, kura, izmantojot necenzētu leksiku, pārmetusi par aizkavēšanos. Darbiniece norādījusi, ka visi citi jau sen aizgājuši mājās, ka arī viņai jau sen bijis laiks darbu beigt.

Māmiņa uzņēmusi video, kurā redzams un dzirdams, ka auklīte steidzina bērnu un māti doties prom, izslēdz apgaismojumu ģērbtuvē un nožēlo, ka nav izsaukusi policiju. Darbiniece atvadījusies no ģimenes ar gaisa skūpstu un rupju vidējā pirksta parādīšanu.

Tikai izejot pa durvīm, Anna pamanījusi, ka viņas dēlam kājās joprojām ir autiņbiksītes, lai gan tās zēns izmanto vien diendusas laikā. Drēbes bijušas slapjas, pampers bijis pārčurāts un skaidri redzams - sen nebija mainīts. Pēcāk dibens iekaisis, un zēns pēc notikušā vairs nevēloties nokārtot dabiskās vajadzības uz podiņa.

Pirmsskolas izglītības iestādes “Māra” vadītāja Ilze Kalniņa nosoda darbinieces rīcību, saucot to par pilnībā nepieņemamu, un uzsver - iestādes darba laiks patiesi ir līdz plkst. 19.00 vakarā, un šāda aukles attieksme bijusi nepamatota. Vadītāja skaidro, ka līdz šim par padoto sūdzības saņemtas neesot, taču jau šobrīd skaidrs - darba attiecības nāksies pārtraukt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

7.oktobris 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas