Students nevar atrast ģimenes ārstu; "Ģimenes ārsts nometa klausuli, izdzirdot HIV"

tautaruna.lv 7.oktobris 2023, 15:11
 
pixabay.com
Neapskaužamā situācijā nonācis kāds ārvalstu students - viņš Rīgā nevar pierakstīties pie ģimenes ārsta - "visi viņu atšuj".

Mikroblogošanas vietnē "X" ievietots ieraksts: "Sniedzu atbalstu pa telefonu HIV inficētajiem. Jau kopš septembra vienam ārzemju studentam palīdzu ar Latvijas medicīnas sistēmu. Tagad mēģinu viņu reģistrēt pie ģimenes ārsta. Šodien zvanījos es, jo viņu visi "atšujot". Man viens ģimenes ārsts nometa klausuli izdzirdot HIV vārdu. Viņš pat nenoklausījās neko tālāk.. Es esmu šoka stāvoklī.. Nopietni? Nometa klausuli, jo runa iet par HIV inficētu cilvēku? Tieši kāpēc jānomet klausule? HIV taču pa gaisu nelido... Tas nebija piedāvājums mīlēties. Pie tam, students lieto ART un nevar nevienu inficēt.."

Komentētāji iesaka informāciju par HIV noklusēt, jo šī saslimšana nav ģimenes ārsta, bet gan Latvijas Infektoloģijas centra kompetence. "Ģimenes ārsts nav jāinformē par HIV. Ar to strādā LIC un tā nav publiskojama diagnoze (LIC šifrē)"

"Diemžēl tā ir. Vienīgais ieteikums, ja iespējams nesniegt nevajadzīgu informāciju priekšlaicīgi. Pilnīgi pietiktu ar 'nepieciešams ģimenes ārsts - studiju dēļ mainīta dzīvesvieta'."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas