Latvijas vēstnieks Ukrainā atklāj, vai viņam noderējusi 72 stundu soma

tautaruna.lv 7.februāris 2023, 2:30
 
Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency
2022.gada sākumā ne vien Latvijas, bet arī citu valstu politiķi arvien vairāk runāja par iespējamo Krievijas iebrukumu Ukrainā. Kamēr toreiz daļa neticēja šādam notikumu scenārijam, tikmēr Latvijas vēstnieks Ukrainā Ilgvars Kļava atklāj, ka pamazām gatavojis tā saucamo 72 stundu somu. TV24 raidījumā "Nedēļa.Post scriptum" vēstnieks atklājis, vai viņam tā maz vēlāko notikumu kontekstā noderējusi.
"Protams, mums nebija nekāda pavēle, bet, sekojot visām rekomendācijām no Aizsardzības ministrijas, arī es decembrī un janvāra mēnesī lēnām krāmēju mugursomu," atceroties 2021.gada nogali un 2022.gada sākumu, TV24 raidījumā norāda I.Kļava. "Es nopirku militāra parauga mugursomu, tajā lēnām krāmēju iekšā nepieciešamās apģērba lietas, zeķes, kreklus, ļoti jaudīgu kabatas bateriju, kabatas nazi, sveces, šķiltavas. Es to visu liku iekšā ar domu, nu, Ilgvar, tev taču šito visu nevajadzēs," norāda Latvijas vēstnieks Ukrainā.

"Izrādījas, ka ļoti vajadzēja. Pēc tam, kad mēs evakuējāmies no Kijivas man bija šī soma un neliela soma ar datoru. Es no šīm somām dzīvoju pusotru, divus mēnešus. Principā somā biju aizmirsis tikai vienu lietu. Viss pārējais bija. Ja man to visu vajadzētu savākt pāris minūtēs, es būtu aizmirsis to, ko vajadzēja. Izrādījās, ka šī soma bija ļoti noderīga," uzsver Latvijas vēstnieks Ukrainā I.Kļava.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:21

Jaunākās diskusijas