Tviterī spriež: Vai pret svešu suni drīkst pielietot piparu gāzi?

tautaruna.lv 7.februāris 2023, 19:30
 
pixabay.com
"Twitter" ar interesantu pieredzi dalījies kāds vīrietis, kurš pastaigas laikā mežā sastapies ar nepaklausīgu suni - suns bijis bez pavadas, bet saimnieks to nespēja atsaukt. Lietā likta piparu gāze.

Ne vienu reizi vien meža pastaigu laikā cilvēki sastopas ar brīvi skraidošiem suņiem. Vieni uz to nereaģē un labprāt komunicē ar izskrieties palaisto suni, citos suņa sastapšana izraisa paniku. Visbiežāk saimnieki ir turpat tuvumā un suns nav agresīvi noskaņots.

Agris "Twitter" kontā raksta: "Šodien pilns mežs ar brīvi skraidošiem suņiem, kurus saimnieki nespēj atsaukt. Notestēju vai piparu gāze strādā. Izpūtu nedaudz par ātru un ar strūklu netrāpīju, bet abi suņi apstājās pie gāzes mākoņa un tālāk negāja. Savu darbu tā izdarīja. Vienīgi dārgi šādi suņus dzenāt." "Varbūt redzot mašīnu, viņi var suni atsaukt. Bet, tas ir daudz grūtāk, ja suns ir ieraudzījis citu suni, cilvēku vai dzīvnieku un grib skriet tam klāt. Ja šādā situācijā nevar atsaukt suni, mežā to nedrīkst laist no saites"

Ingrīda: "Vēl saimniekus tā apstrādāt, smadzeņu darbības stimulācijai."

Komentāros izvēršas diskusija par to, kurš vainīgs un kam jācieš, ja suns skrien virsū svešiem cilvēkiem. Komentāros valda diezgan liela vienprātība, ka, lai arī mežā suņus pēc likuma burta drīkst laist izskrieties bez pavadas, tomēr gan pašu, gan suņa drošībai pavada ir vajadzīga. Atcerēsimies kaut vai bēdīgi slaveno gadījumu, kad suns ielīda alā un netika ārā.

Gundar: "Tas, starp citu arī ir pareizākais, ja negribi netīšām to suni nogalināt (Nu nav jau viņš vainīgs, ka saimnieks neaptēsts). Kad skrien virsū, uzpust sev priekšā uz zemes - ar suņa ožu būs vairāk nekā pietiekami, lai neskrietu klāt, bet uzpūšot tieši virsū, var arī ķepas atmest :("

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas