Latviete, kas atradās zemestrīces epicentrā Turcijā : Vēl joprojām rokas trīc no pārdzīvotā

Portāls nra.lv, Ziņu aģentūra LETA 7.februāris 2023, 8:20
 
SCANPIX/REUTERS
Anete dzīvo Turcijā. Ierakstā "Facebook" viņa atklāj, ka vēlējusies padalīties, kāds bijis nepatīkamais rīts, kad Turciju satricināja zemestrīce. Viņa rakstīja, ka vēl tagad rokas nedaudz trīcot no visa notikušā.

" Četros no rīta guļu un nākamais, kas notiek - viss trīc, cilvēki koridorā bļauj un skrien ārā un mans partneris arī mani velk uz durvīm, kad es pat neapjēdzu, kas notiek. Tas bija baisi. Un tad pirmā zemestrīce pierima un iegājām iekšā. Dažas minūtes vēlāk atkal sāka viss drebēt un mēs skrienam atkal ārā, sniegā un lietū.

Es nekad nebiju pieredzējusi zemestrīces, it īpaši tik stipras, un pēc piedzīvotā man bija slikta dūša, šoks un reibonis. Ak kungs. Un katru reizi, kad grīda nedaudz patrīc, man sirds pilnīgi sažņaudzas," pieredzētā dalās Anete.
Anete un viņas draugs ir dzīvi. Arī māja, kurā viņa dzīvo, ir izturējusi. Taču vairākiem tūkstošiem Turcijā un Sīrijā dzīvojošo tā nepaveicās. Vakar vakarā upuru skaits pēc pirmdienas zemestrīces, kas skāra Turciju un Sīriju, pārsniedzis 3600 cilvēku.

Turcijas glābšanas dienesti ziņoja, ka zemestrīcē Turcijā gājuši bojā vismaz 2316 cilvēki, kamēr kaimiņos esošajā Sīrijā apstiprinātais bojāgājušo skaits sasniedzis vismaz 1300, kopējam upuru skaitam abās valstīs sasniedzot 3616 cilvēkus. Turcijā vairāk nekā 11 000 cilvēku guvuši ievainojumus. Sīrijas teritorijās, ko kontrolē prezidenta Bašara al Asada režīms, gājuši bojā vismaz 593 cilvēki, bet 1411 guvuši ievainojumus. Savukārt nemiernieku kontrolētajās teritorijās gājuši bojā vismaz 700 cilvēki, bet ievainoti vairāk nekā 2000.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas