Senioru pāri Siguldā šokē milzu rēķins par ūdeni

tautaruna.lv 7.februāris 2023, 7:00
 
Vladislavs Proškins/F64
Senioru pāris Siguldā saņēmis šokējošu rēķinu par ūdeni – uzskaitīts, ka iztērējuši 167 kubikmetrus ūdens, par kuriem jāmaksā teju 700 eiro, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Jānis ziņo par milzu rēķinu, ko, dzīvojot divatā privātmājā Siguldā, saņēmuši viņa vecāki-seniori. Ja parasti pensionāru pāris vidēji mēnesī iztērē 5-10 kubikmetrus ūdens, pēdējā rēķinā norādīts, ka iztērējuši 167 kubikmetrus, kas naudas izteiksmē ir 689 eiro. Ūdensapgādes uzņēmums “Saltavots” pēc patēriņa par mēnesi attālinātas nolasīšanas atklājis, ka pievadam uz senioru īpašumu noticis bojājums, kā rezultātā noplūdis liels daudzums ūdens. Bojātais pievads atrodas akā ārpus īpašuma.

Pēc sarunas ar uzņēmuma “Saltavots” darbinieku Jānis sapratis, ka pašiem vecākiem, kuri abi veselības problēmu dēļ ir kopjami, jācilā smagais akas vāks un jāpārbauda, vai ūdens pievadam nav bojājuma.

Iedzīvotājiem pašiem nav jācilā aku vāki un jāpārbauda ūdensapgādes ietaišu tehniskais stāvoklis, norādīja SIA “Saltavots” direktors Ivars Ķiksis. Taujāts, kā seniori paši varēja zināt par bojājumu, ja ārpus akas par to nekas neliecināja, “Saltavota” direktors Ķiksis neziņā raustīja plecus. “Šajā gadījumā man pat nav ko ieteikt,” pauda Ķiksis.

“Saltavots” saremontēja bojājumu un nelika par to maksāt senioriem, vēlāk veica pārrēķinu un piemēroja atlaidi par kanalizācijas sadaļu, samazinot rēķinu līdz 284 eiro. Lai gan ūdens pievada tehniskā stāvokļa uzraudzība ir ļoti apgrūtinoša iedzīvotājiem, pievads aiz skaitītāja ir šo iedzīvotāju pārziņā, līdz ar to iedzīvotājiem rēķins būs jāapmaksā, norādīja ūdensapgādes uzņēmumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:33

Jaunākās diskusijas