"Dzirdu, ka kaut kādi sprādzieni"; Grobiņā izceļas plašs un bīstams ugunsgrēks

tautaruna.lv 3.februāris 2022, 20:30
 
Oksana Džadana/F64
Grobiņā 1. februārī izcēlies plašs un bīstams ugunsgrēks. Veiksmes un ugunsdzēsēju darba dēļ nosargāti divi līdzās esoši īpašumi, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Vakar īsi pirms plkst. 23.00 vakarā Grobiņā, Lielajā ielā, atskanējuši klusi paukšķi. Tiem pēc brīža sekojuši vēl pāris skaļāki, un drīz vien apkārtējo māju iedzīvotāji atskārtuši, ka apkaimē notiek kas nelāgs.

“Dzirdu, ka kaut kādi sprādzieni. Domāju, ka bērni. Izgāju ārā, ieraudzīju milzīgus dūmus, vīrs zvanīja ugunsdzēsējiem,” stāsta aculieciniece Evija.

Drīz vien viena pēc otras notikuma vietā ieradušās glābēju sarkanās automašīnas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki metušies cīņā ar liesmām, kas tobrīd jau bija izplatījušās gandrīz visā mājas platībā.

“Izskatījās briesmīgi. Te bija pilns ar ugunsdzēsējiem. Dzirksteles nāca virsū, un vīrs teica, ka jāiet savākt svarīgākās mantas,” atminas Evija.

“Lielākie izaicinājumi bija, ka šai mājai abos galos atradās divas citas ēkas - viena sabiedriskā un otra dzīvojamā ēka. Bija liels izaicinājums nosargāt abas šīs mājas neskartas, un tas arī izdevās,” norāda VUGD.

Glābēju pārstāvis norāda, ka ugunsgrēku izdevies lokalizēt ap plkst. 1.30 naktī, savukārt pēdējā brigāde notikuma vietu pametusi tikai plkst. 6.30 no rīta. Visticamāk, ka ugunsgrēka iemesls saistāms ar kādu bojājumu apkures iekārtā, vai apkures iekārtas ekspluatācijas pārkāpumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas