Zināms, kā tiks sodīti jaunieši par bīstamo izklaidi ceļā uz Rīgu

tautaruna.lv 3.februāris 2022, 13:41
 
Ekrānšāviņš no Instagram
Braukšanai sānslīdē un adrenalīna ķeršanai jaunieši izvēlējās ceļu posmu no Ķekavas līdz Rīgai. Savus varoņdarbus izbrauciena dalībnieki filmēja, tādējādi pie viena sagādājot pierādījumus arī likumsargiem. Pārgalvji ignorēja citus satiksmes dalībniekus, proti, kravas auto, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Mašīnas salonā sēdošajiem jautrības netrūka, kaut gan šajā situācijā mobilos telefonus labāk būtu bijis nolikt malā un pievērsties notikušajam uz ceļa. Pēcāk sociālajos tīklos parādījās video ieraksts, kas, iespējams, bija veikts jau no citas automašīnas.

Kravas spēkrats brauca, pārsniedzot ātrumu, un gribēja izraisīt avāriju ar sānslīdē braucošu “BMW”, situāciju komentē video materiāla autors. Turklāt ”driftējošā” spēkrata vadītājs ”fūri” aizmugurē neesot pamanījis.

Uz minētā ceļa posma atļautais braukšanas ātrums ir 70 kilometri stundā, nevis autora pieminētie 50, tāpat apšaubāms arī pieņēmums, ka priekšā braucošās mašīnas vadītājs kravas auto neredzēja.

Nofilmētais materiāls sasniedza arī policiju. Likumsargiem ir zināmi fakti, kas sekmēs likumpārkāpēja meklēšanu.

“Pilnīgs tiesiskais nihilisms. Šāda situācija uz ceļa nav pieņemama un nedrīkst būt pieļaujama. Šis video tiks nosūtīts Valsts policijas meklēšanas nodaļā, lai personas tiktu sauktas pie atbildības. Šāda uzvedība uz ceļa ir kvalificējama kā agresīva braukšana, tiek piemēroti seši soda punkti un naudas sods no 70 līdz 280 eiro,” norāda policijā.

Par šo situāciju vēstījām jau iepriekš.

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@sadursme)

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:52

Jaunākās diskusijas