Te ir darbs: soctīklus satriec alga bērnudārzā Jelgavas novadā

tautaruna.lv 3.februāris 2022, 9:20
 
f64.lv, Oksana Džadana
Mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāju uzmanību piesaistījis kāds darba sludinājums, ko publicējusi Pirmsskolas izglītības iestāde "Saulīte".
Gan ieraksta autori, gan komentētājus pārsteidzis piedāvātās algas apmērs - 639 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Pēc nodokļu nomaksas sanāk nedaudz vairāk par 500 eiro.

"Kliegt, raudāt vai smieties? “Pirms nodokļu nomaksas”… samaksā rēķinus un ko tālāk? Cerams, ka paēst darba dienās vismaz darba vietā varēs," komentē ieraksta autore.

Arī citi komentētāji neslēpa sašutumu par datba sludinājumu.

"Tā alga ir šausmīga! Mums grupā (Rīgas PII) gada laikā jau 4 auklīte nomainījusies. Bija izvietots sludinājums pirms svētkiem - alga 650eur pirms nodokļu nomaksas."

"Jā, šis ir nožēlojami. Ja par skolotājiem vēl lemj un sola, tad bd personāla vajadzības tiek ignorētas. Varētu domāt, ka jo mazāka izmēra izglītojamais, jo mazāka atbildība un attiecīgi atalgojums. Bet tā nav."

"jā, šis ir bēdīgi, ir taču cilvēki kam patīk bērni un labprāt ietu strādāt, bet ar tādu algu jau nevar savilkt galus kopā..."

"Tāpēc es NEKAD līdz šim neesmu strādājusi b.d., lai arī man patīk darbs ar bērniem, b.d. par aukli nestrādāju, jo es esmu slikta apkopēja :D bet mīlu darbu ar bērniem."

"Es varētu tikai dziļi paklanīties cilvēkiem, kas nes šo misiju pieskatīt un izglītot mazus bērnus par šādu atalgojumu. Par cilvēcīgu un mūsdienām atbilstošu darba samaksu to nevar nekādi nosaukt."

"Šis vēl ir “labi” salīdzinoši ar to, ka vakar sludinājumā redzēju skolotāja palīgam 300€ uz papīra."

"Tur taču nepietiek pat rēķinus samaksāt."

Tikmēr, kā vēstīts, pedagogu darba samaksas pilnveides darba grupas pirmajā tikšanās reizē vienojās par plānu katru gadu audzēt skolotāju algu par 8,4%, kas būtu lielāka ambīcija nekā vidējā algu prognoze 5%, medijiem atklāja darba grupas vadītājs, izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces (JKP) padomnieks Jānis Klauze.

Paredzēts, ka grupas uzdevums ir izstrādāt priekšlikumus skolotāju darba samaksas paaugstināšanai un pedagogu slodžu sabalansēšanai no 2023.gada 1.septembra līdz 2027.gada 1.septembrim. Turklāt Klauze norādīja, ka ar šādu ikgadēju algas kāpumu ir iecere līdz 2027. gadam sasniegt attiecību 1,3 reizes pret sabiedriskā sektorā strādājošo algu ar augstāko izglītību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:36

Jaunākās diskusijas