Ārsts par sertifikātu neizmantošanu atsevišķos gadījumos: Es ceru, ka tas notiks

tautaruna.lv 3.februāris 2022, 15:13
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes ārsts Kārlis Rācenis kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" komentēja premjera ierosinājumu atsevišķos gadījumos atteikties no sertifikātu izmantošanas.

K. Rācenis norāda, ka brīdī, kad valstī sasniegts augsts cilvēku skaits, kas pārslimojuši Covid-19, sertifikāti zaudē savu nozīmi.

"Pandēmijas sākumā mēs runājām par pūļa imunitāti, par cilvēku daudzumu, kuram ir jāpārslimo vai jāvakcinējas, lai mēs varētu teikt, ka tā slimība vairs nav bīstama. Tā ideja šeit ir arī bāzēta," skaidro ārsts.

Viņš atzīmē, ka, ja ir zināms, ka lielākā daļa Covid-19 ir pārlimojuši un viņiem ir imunitāte, tad varot atcelt šāda veida ierobežojumus.

"Es īstenībā arī ļoti ceru, ka tas notiks, jo tas savā veidā varētu saliedēt sabiedrību, jo viņa šobrīd ir diezgan sašķelta ar šiem sertifikātiem," pauž K. Rācenis.

Kā ziņots, otrdien valdības sēdē izteicās, ka pieļauj iespēju atteikties no "iekšzemes" Covid-19 sertifikātu izmantošanas atsevišķos gadījumos. "Jautājums ir par iekšzemes sertifikātu izmantošanu - kuros apstākļos sertifikāts ir vai nav izmantojams. Iespējams, ka tur ir jāskatās," sacīja Kariņš.

Savukārt Saeima šodien noraidīja vairākus opozīcijas iesniegtos priekšlikumus atvieglot Covid-19 regulējumu.

Pašlaik Latvijā piekļuvei daudziem pakalpojumiem, īpaši iekštelpās, ir nepieciešams Covid-19 sertifikāts. Tāds tika ieviests, lai mazinātu saslimstības izplatību, īpaši cenšoties no inficēšanās pasargāt nevakcinētos riska grupu pārstāvjus, kuriem inficēšanās var nozīmēt smagu slimības gaitu vai pat beigties letāli.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:59

Jaunākās diskusijas