Ārsts sacīja, ka toksīns ir avokado mizā, bet tā lielākā koncentrācija ir avokado kaulā.
Matsokins uzsvēra, ka persīns neizraisa letālas sekas, bet tas negatīvi ietekmē zarnas, kā arī var izraisīr spēcīgu alerģisku reakciju, piemēram, nātreni.
Tajā pašā laikā dzīvnieku (piemēram, suņu) saindēšanās pat ar nelielu toksīna devu var izraisīt nāvi.
Taču neirologs pastāstīja arī par avokado labajām īpašībām: tā mīkstumā ir vielas, kas veicina normālu nervu sistēmas darbību.
"Piemēram, karnitīnu, folijskābi, biotīnu lieto tādu problēmu terapijā kā demence (tostarp Alcheimera slimība), neiralģija, parestēzija, polineirīts, paaugstināts garīgais nogurums un garīga atpalicība bērniem," atklāja Matsokins.
Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram kanālā.