Saņemot mirušo Covid pacientu no Vidzemes slimnīcas morga, tuvinieki izmisumā

tautaruna.lv 27.novembris 2021, 15:31
 
Kaspars Krafts/F64
Ligita nesen zaudēja tuvinieku Vidzemes slimnīcā Valmierā, piedzīvodama lielas sāpes. Atbraucot pakaļ radinieka mirstīgajām atliekām, Ligita ir šokēta, jo radinieka ķermeni no morga viņa saņem kailu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Lielas sāpes zaudējot tuvu cilvēku, bet redzot, kāds izskats ir, nu kā lai saka, mirušais ir kails. No maskas seja uzsūkta zila. Tad rodas jautājums, varbūt nav vērts vispār vest uz slimnīcu? Lai iedod poti un miers mājās, nebūs smagi jāslimo," pauž Ligita.

Mirušais Ligitas tuvinieks Valmieras slimnīcā bija nonācis kā Covid-19 pacients. Mediķi skaidro, ka zilumi uz sejas, iespējams, radušies, cilvēkam ilgi atrodoties pieslēgtam pie mākslīgās elpošanas aparātiem.

"Mirušā cilvēka ķermenis no nodaļas tiek nogādāts uz pagaidu uzglabāšanas telpu, pēc noteikta laika morga pārstāvji ierodas paņemt mirušo ķermeni. Parasti kārtība ir tāda, ka mirušajam ir uzvilktas autiņbiksītes, viņš ir ietīts vienreiz lietojamā palagā un ar Covid-19 pacienti ir ielikti vēl melnā maisā," skaidro Benita Brila, Vidzemes slimnīcas pārstāve.

Nelaiķa sagatavošana nodošanai morgā arī Valmierā notiekot pēc iestādes izstrādātajām vadlīnijām. Iepriekš līdzīgu pretenziju nav bijis, bet mediķi atzīst, ka, pirmo reizi tuvu cilvēku pavadot viņsaulē, var būt arī šoks par neestētisko pusi šai procedūrai.

Veselības inspekcija, kur arī ikviens aicināts ziņot par pārkāpumiem ārstniecības iestādēs, šoreiz situāciju nekomentē, jo tuvinieku rakstveida pretenzijas pret Valmieras slimnīcas personāla darbu neesot.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas