Viņasprāt, ir jāuzmanās ar čili piparu lietošanu uzturā, jo īpaši jāuzmanās tiem, kam ir kuņģa-zarnu trakta slimības, jo tie, iedarbojoties uz gļotādām, var radīt kairinājumu.
Viņa uzsvēra, ka čili pipari ir kaitīgi cilvēkiem ar individuālu nepanesamību, aritmiju vai hipotensiju un čūlu saasināšanās gadījumos.
Vienlaikus uztura speciāliste saka, ka čili pipari satur A, B un C vitamīnus, kas paātrina asinsriti, samazina aterosklerozes risku un normalizē sirds un asinsvadu sistēmas darbību.
Viņa piebilda, ka šīs garšvielas sastāvā esošās vielas palīdz stiprināt asinsvadus, kā arī iedarbojas uz baktērijām, tās nogalinot. "Čili pipari ir lielisks pretmikrobu līdzeklis," viņa paskaidroja.
Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram kanālā.