Covid-19 un vakcinācija: ārste velta skarbus vārdus kolēģiem

tautaruna.lv 8.septembris 2021, 15:13
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Ģimenes ārste Gundega Skruze-Janava mikroblogošanas vietnē Twitter paudusi atklātu viedokli par kolēģiem Covid-19 laikā.

Skruze-Janava uzsver, ka ārstiem nevar būt atšķirīgi viedokļi par vakcināciju un Covid-19 pandēmiju.

"Vai nu tu strādā atbilstoši pierādījumos balstītai medicīnai, vai nē. Ja trūkst zināšanu, tas ir labojams - semināri, literatūra. Ja atbalsti alternatīvos pasaules uzskatus, tad medicīna nav īstā profesija," raksta ārste.

Tomēr ne visi ārstes sekotāji piekrīt viņas viedoklim un komentāros pauž, ka ir bijis daudz gadījumu medicīnā, kas raisījuši diskusijas profesionāļu vidū.

"Tas ir mazliet kategoriski. Cik sanācis saskarties ar ārstiem, pietiekami daudzi ir ļoti pazemīgi ne tikai par savām zināšanām, bet arī par šobrīd pieejamām zināšanām kopumā - to nesauc par alternatīviem uzskatiem," norāda komentētājs.

"Ideālā pasaulē tā būtu. Reāli, pat bez covid, ikviens, kas ir nopietnāk slimojis, ir saskāries ar situāciju ka dažādiem ārstiem ir dažādi viedokļi. Ir dažādas metodes. Dažādas izpratnes. + Medicīnas zinātne arī attīstās un mainās," pauž ieraksta komentētājs.

"Cik zinu tad medicīnā ir bijušas vislielākās diskusijas par to kā un ko ārstēt. Bet pēkšņi tā tas vairs nav. Ja man jāizvēlas starp korumpētiem politiķiem un miljardieru farmācijas kompānijām, es izvēlos invermectīnu," norāda komentāra autors.

Jau vēstīts, ka Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidente Ilze Aizsilniece vietnē "Facebook" paudusi aicinājumu "atcelt masku nēsāšanu skolās, lai bērnu un jauniešu organismi neciestu no skābekļa trūkuma mācību laikā", mainīt Covid-19 testēšanas pieeju bērniem un jauniešiem, ņemot piemēru no Ziemeļvalstīm, un "domāt par gaisa bioloģisko drošību skolās un citās sabiedriskajās telpās".

Tikmēr LĀB jaunizveidotā Covid-19 infekcijas profilakses darba grupa kategoriski norobežojas no Aizsilnieces paustā. "[Aizsilnieces] atklātajā vēstulē paustais par Covid-19 profilakses pasākumiem ir kolēģes personīgais viedoklis un neatspoguļo oficiālo LĀB valdes nostāju. LĀB paļaujas uz nozares profesionāļu viedokli un lēmumiem Covid-19 infekcijas ierobežošanā," vēstīts LĀB izplatītajā paziņojumā.

Saskaņā ar LĀB paziņojumā pausto, šobrīd zinātnē balstītie dati atspoguļo, ka vakcinācija pret Covid-19 ir viens no būtiskākajiem un efektīvākajiem profilakses pasākumiem pandēmijas apkarošanai, kā arī Latvijā reģistrētās vakcīnas ir drošas un efektīvas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:32

Jaunākās diskusijas