Viņķele komentē Aizsilnieces vēstuli par pestcīdiem sejas maskās

tautaruna.lv 8.septembris 2021, 12:31
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele, viesojoties kanāla TV24 raidījumā "Preses klubs", komentēja Latvijas Ārstu biedrības prezidentes Ilzes Aizsilnieces vēstuli prezidentam par pesticīdiem sejas maskās.

Jau vēstīts, ka Aizsilniece publiski vērsusies pie prezidenta Egila Levita un premjerministra Krišjāņa Kariņa, sociālajā tīklā Facebook publicējot viņiem adresētu vēstuli.

Savā vēstulē Aizsilniece pauž sašutumu par skolās ieviesto bērnu testēšanas sistēmu, kritizē centienus, ar kādiem mēģināts ieviest epidemioloģiski drošu vidi skolās un uzsver, ka pašlaik noteiktie masku lietošanas principi ir pretrunā ar Pasaules Veselības organizācijas rekomendācijām, tostarp norādot, ka "maskas, kas ir noklātas ar pesticīdiem, vai auduma maskas, no kurām pēc pāris mazgāšanas reizēm atdalās plūksnas, nevis pasargā, bet rada nopietnus draudus bērnu veselībai".

Lūgta komentēt I.Aizsilnieces vēstuli, I.Viņķele norāda: "Nav informācijas par to, uz kādiem avotiem Aizsilnieces kundze atsaucas, runājot par pesticīdiem sejas maskās. Tas, manuprāt, ir viens ļoti satraucošs veids, kā komunicēt profesionālas biedrības vadītājai. Šis liecina, ka Aizsilnieces kundzei ir pilna sirds, bet tas ir ļoti neveikls veids, kā vairot uzticēšanos savai profesionālajai organizācijai un, kā nomierināt cilvēku satrauktos prātu."

Uz žurnālista jautājumu, vai pati I. Viņķele tic I. Aizsilnieces paustajam, bijusī ministre atbild izvairīgi, norādot, ka biedrības vadītājai ir tiesības vērsties pie valdības, bet viņa pati šādu veidu nebūtu izmantojusi.

Kā ziņots, LĀB jaunizveidotā Covid-19 infekcijas profilakses darba grupa kategoriski norobežojas no LĀB prezidentes izteikumiem.

"[Aizsilnieces] atklātajā vēstulē paustais par Covid-19 profilakses pasākumiem ir kolēģes personīgais viedoklis un neatspoguļo oficiālo LĀB valdes nostāju. LĀB paļaujas uz nozares profesionāļu viedokli un lēmumiem Covid-19 infekcijas ierobežošanā," vēstīts LĀB izplatītajā paziņojumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:17

Jaunākās diskusijas