Dumpis kliedē vienu no populārākajiem mītiem par Covid-19 vakcīnu

tautaruna.lv 8.septembris 2021, 14:30
 
F64
Viens no izplatītajiem mītiem par Covid-19 potēm ir tas, ka daļa cilvēku vakcinēties nedrīkst vispār veselības problēmu dēļ. Kas par to sakāms infektologam Ugam Dumpim, skaidrots Paulas Dēvicas materiālā Latvijas Radio.
Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis skaidro, ka veselības problēmu, kas liegtu saņemt Covid-19 poti pavisam, nav.

"Ņemot vērā, ka saslimstība Latvijā aug, ir jāsaprot, ka savlaicīga vakcinācija, īpaši tiem, kas ir slimi ar kaut ko citu, var tikai palīdzēt. Īpaši tādiem pacientiem, kuri var nonākt slimnīcās vai darbs ir saistīts ar cilvēkiem. Tur gaidīt neko nevajadzētu. Un jāsaprot, ka alerģiskās reakcijas - tāpēc ir 15 minūtes jāpagaida pēc vakcīnām - arī, ja tās sākās, tad mēs viņas varam veiksmīgi ārstēt. Tas nav nekas nāvējošs," viņš teica.

Infektologs atgādināja, ka šobrīd reanimācijās guļ tikai nevakcinēti pacienti un ka Covid-19 var ne tikai nogalināt, bet izraisīt arī ļoti nopietnas veselības problēmas, piemēram, plaušu karsoni, infarktu, insultu, trombozes, nieru bojājumus, kam sekas var būt ilgstošas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:24

Jaunākās diskusijas