Administratīvā rajona tiesa ierosinājusi lietu, Valsts kontrolei būs jāatbild

tautaruna.lv 8.septembris 2021, 20:08
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Administratīvā rajona tiesa pieņēmusi lēmumu ierosināt administratīvo lietu, kā atbildētāju pieaicinot Valsts kontroli.

Valsts Kontroles bijusī Sabiedrisko attiecību un iekšējās komunikācijas nodaļas vadītāja Līga Krapāne saņēmusi Administratīvā rajona tiesas lēmumu ierosināt administratīvo lietu, kā atbildētāju pieaicinot Valsts kontroli.

Līga Krapāne ar iesniegumu tiesā vērsās pirms mēneša, apstrīdot Valsts Kontroles viņai uzlikto disciplinārsodu - divus rājienus, jo viņa kopā ar citiem 150 sabiedrībā vairāk vai mazāk zināmi cilvēki vērsās pie Valsts prezidenta Egila Levita, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa un citām valsts amatpersonām ar vēstuli, aicinot nešķelt sabiedrību Covid-19 jautājumā, sniegt “vispusīgu informāciju” par vakcīnām un uzņemties atbildību.

Vēstules parakstītāji uzstāja, ka viņiem tikai rūp, lai cilvēki ir informēti un pasargāti, taču pietiekami daudz kas liecināja, ka realitātē šis ir nekas vairāk, kā mēģinājums leģitimizēt mērenākos vakcīnu noliedzēju, sejas masku nenēsātāju un sazvērestību teoriju sludinātāju uzskatus. Par šīs vēstules parakstīšanu L. Krapānei nācās atstāt amatu Valsts kontrolē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:22

Jaunākās diskusijas