"Militāra grupiņa"; Krieķis apraksta Rebenoka uzbrucējus

tautaruna.lv 8.septembris 2021, 9:20
 
Rūta Kalmuka/F64
Nežēlīgi nogalinātā advokāta Pāvela Rebenoka tuvs draugs un kolēģis Mārtiņš Krieķis līdztekus policijas amatpersonām veic arī savu izmeklēšanu, vēstīts Agņa Budas materiālā "Vai Rebenoku nogalināja militāra grupa no Krievijas" izdevumā "Kas Jauns".
Kā saka Krieķis, ņemot vērā aculiecinieka stāstīto, Rebenoka slepkavību īstenoja skaita ziņā maza militāra organizēta grupiņa, kurā viens deva rīkojumus, pārējie viņam pakļāvās.

"Respektīvi, ne tikai manā ieskatā, bet eksistē tāds viedoklis un informācija, ka šeit darīšana ar nelielām militārām vienībām, kas atrodas Latvijā, saņem algu par nekā nedarīšanu un tiek iesaistītas atsevišķu vardarbīgu operāciju īstenošanā," pauda Krieķis.

Viņš paskaidro, ka šie cilvēki nav no Latvijas, bet atrodas Latvijā.

Tāpat, atsaucoties uz aculiecinieku teikto, Rebenoka slepkavas, kopumā trīs vīrieši, bija rūpīgi saģērbušies, kā militārpersonas ieradušas ģērbties, ar tām raksturīgo priekšstatu par dreskodu. Visi bija identiskās drēbēs, ar maskām un cimdiem.

Aprakstam atbilst specvienību cilvēki - neliela auguma, fiziski labi sagatavoti, trenēti pakļauties militārām komandām.

Tomēr Krieķis uzsver, šeit nav svarīgi, kas ir slepkavības izpildītāji (tie ir profesionāļi, kas paveica savu uzdevumu), bet gan pasūtītāji - kas deva komandu. Par to pagaidām skaidrības Krieķim nav.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:58

Jaunākās diskusijas