"Es lūdzu tā nedarīt"; ģimenes ārste vēršas pie bērnu vecākiem

tautaruna.lv 2.septembris 2021, 16:13
 
Aigars Eglīte/F64
Latvijas ģimenes ārste mikroblogošanas vietnē Twitter vērsusies ar svarīgu vēsti pie bērnu vecākiem.

Ārste ierakstā lūdz, lai vecāki "nebiedētu bērnus ar ārsta apmeklējumu", kas ļoti sarežģījot ārsta darbu.

Kā piemērus viņa min biedēšanu par špricēm vai atstāšanu slimnīcā.

"Tas nopietni traumē bērnu un ļoti sarežģī ārsta apmeklēšanu, kad to patiesi vajag. Es nepārmetu - Jūs nevarējāt to zināt/aizdomāties. Es vienkārši lūdzu tā nedarīt," raksta ārste

Komentāros Twitter lietotāji atklāj savu bērnu pieredzi, kā arī norāda uz citu valstu piemēriem, kā arī ārsti paši var mazināt bērnu bailes.

"Šobrīd esot 3-gadniece, kautrējas, bet vienalga ļoti gaida visu ārstu vizītes - ģā, higienists, acu pārbaude. Viņa zina, ka katrs ārsts vēlas tikai "pārbaudīt", vai viņai viss ir kārtībā. (Un ja nepieciešams - palīdzēt.) Un šobrīd man no ārsta apmeklējuma ir lielāks stress, nekā viņai," atklāj māte.

"Daudz kas ir atkarīgs no paša bērna rakstura. Manai vecākajai meitai nekad nav bijušas problēmas ar dakteriem. Toties jaunākā - tīrās šausmas. Pilnīgs pretstats. Un tas nav tikai ar ārstiem, bet pret jebkuru svešāku cilvēku," norāda komentētājs.

"Viedi vārdi, bet tas arkarīgs arī no ārstiem. Zviedrijā, viena pote ir vesela izrāde no ārsta puses un nezinu kā, bet viņi iepotē tā, ka bērns īsti nepamana. Ņemot asinis no vēnas, lieto anastēzijas plāksteri un pirmie zobārsta apmeklējumi ir draudzīga papļāpāšana utt." - norāda komentāra autors.

"Līdzīgi ir ar policiju. “Atnāks policists, aizvedīs tevi uz cietumu, ja neklausīsi mammu” utt..ja radīsies nepieciešamība, var nobīties policistam lūgt palīdzību," piebilst komentētājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:44

Jaunākās diskusijas