Strāvas trieciens un slimnīca; ģimenes atpūta Rīgā izvēršas murgā

tautaruna.lv 2.septembris 2021, 7:00
 
Kaspars Krafts/F64
Rīdziniece Jolanta vēlējās vārda dienā iepriecināt savu četrus gadus veco dēlu Ralfu, tāpēc svētkus izlēma svinēt izklaides parkā. Taču lielā jautrība beidzās ar došanos uz slimnīcu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Pirmdienas pēcpusdienā Jolanta ar ģimeni devās uz iekštelpu batutu parku “Jump Space”. Kad mazais puika ar draugiem izdauzījās pa batutiem, viņi izlēma izmēģināt arī turpat blakus esošos spēļu automātus.

"Sākumā mēs izmēģinājām spēļu automātu, kur virtuāli jābrauc ar mašīnu, ar to viss bija kārtībā. Otrais automāts bija tāds, kur jāturas ar rokām pie stūres un jāšauj pa mērķi. Sākumā Ralfs atrāvās no tā, domājām, ka nekas nopietns," stāsta Jolanta.

Ralfs ar tēti iemeta monētu un turpināja spēli, atkal puisēns atrāvās no automāta. Trešo reizi mēģinot, Ralfs dabūja strāvas triecienu! Jolanta par notikušo uzreiz informēja atbildīgo personu.

"Trešo reizi elektrība iesita gan dēlam, gan vīram. Sitiens laikam bija spēcīgāks, jo Ralfs uzreiz sāka raudāt. Protams, spēli pārtraucām un izsaucām policiju, jo nešķita situācija normāla. Zvanīju uz automātiem norādīto telefonu, informēju viņus par notikušo, taču saņēmu atbildi, ka mans dēls pats ir vainīgs, jo visi nāk un spārda šos automātus, tāpēc šāda mācība," atceras Jolanta.

Notikuma vietā ieradās gan policija, gan ātrā palīdzība, kura Ralfu nogādāja slimnīcā ar sirds pārsitieniem. Puika pēc pārbīļa esot naktī vairākas reizes cēlies un raudājis.

Atrakciju parks “Jump Space” atbildību par notikušo neuzņemas, jo spēļu automāti atrodas ārpus viņu teritorijas.

"Bērns pirms tam, kas ir ļoti labi redzams video novērošanas kamerās, ir lēkājis pa batutu, viņam kājās bija zeķes. Viņš ar šīm zeķēm izskrēja ārā, kur atrodas spēļu iekārtas un pieķērās pie metāliska priekšmeta. Kā rezultātā notika statiskās elektrības izlāde, ko viņš no sevis izlādēja uz mašīnu, nevis atpakaļ. Kopā pie tā aparāta spēlēja gan viņa tēvs, gan bērns. Tur ir divi rokturi, tēvs nedabūja nekādu triecienu, bērns dabūja triecienu," skaidro spēļu automātu SIA “Vesers Plus” pārstāvis.

Firmas pārstāvis apstiprina, ka tik tiešām automāti nav bijuši pareizi pieslēgti, jo kāds esot nozadzis pagarinātāju! Kurš to nozaga, vēl skaidros. Šobrīd problēma ar elektrību esot novērsta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas