“Izmantoja iespēju atgriezties mājas čībās!” Ļaudis sašutuši par Saeimas prezidija lēmumu

tautaruna.lv 2.septembris 2021, 14:00
 
Ekrānšāviņš
Šodien Saeima pēc ilgāka pārtraukuma bija sanākusi uz sēdi klātienē. Taču gala rezultātā sēde notiek attālināti. Šādu lēmumu pieņēma Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, jo deputāts Aldis Gobzems (LK) ir atteicies uzrādīt negatīvu Covid-19 testu.

Šis lēmums ir sacēlis vētru sociālajos tīklos. Latvijas radio žurnālists Aidis Tomsons ierakstā mikroblogošanas vietnē “Twitter” norāda, ka šis gadījums ļauj redzēt, cik Latvijas politika mēdz būt nespējīga un vāja - Aldis atsakās rādīt sertifikātu, un visa Saeima nezina,ko darīt, sēž atkal televizoros. “Varbūt tas ļaus deputātiem apjaust savu nevarību?” retoriski jautā A. Tomsons.

Saeimas deputāts Didzis Šmits uzskata, ka prezidijs to tik vien gaidījis, lai varētu pāriet uz darbu e-sistēmā “Tā vietā, lai risinātu situāciju tā, lai nodrošinātu Saeimas darbu, izvēlējās ātri atjaunot “e-Saeimu”. Bērni vakar aizgāja uz skolu, deputāti šodien uz bērnudārzu. Labākajā gadījumā,” mikroblogošanas vietnē “Twitter” raksta D. Šimts.

Saeimas deputāts,jaunveidotās partijas "Republika" līdzpriekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis arī ir sašutis par šādu Saeimas prezidija lēmumu.

Uzskatu, ka tas ir nepareizi - visai Saeimai pāriet uz attālinātu darbu dēļ viena deputāta. ‘Pūļa imunitāte’ Saeimas ietvaros ir vairāk nekā sasniegta (95% deputātu vakcinēti). Kāds signāls tiek sūtīts sabiedrībai? Ka tas NEKAD nebeigsies?,” retoriski jautā Vjačeslavs Dombrovskis.

Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko ierakstā “Facebook” pauž, ka prezidija spīts un kantainā domāšana ir šīs Saeimas lāsts.

“Mūrniece iet uz principu un neatsāk sēdi dēļ viena deputāta, kurš pamatoti atteicās rādīt testa rezultātu pie ieejas. Ja nav gatavs testēšanas sertifikāts, analīžu rezultāti nav jārāda un sensitīvie dati ir jāsargā. Cits deputāts vispār nespēja atsākt darbu dēļ novēloti saņemtajiem rezultātiem. Tas nav normāli un prezidija lēmums ir prettiesisks. Tā vietā, lai liktu mierā mūs, piecus nevakcinētos, ir sākusies varas demonstrācija. Mūsu darbs nedrīkst būt atkarīgs no privāto laboratoriju kapacitātes un darbības precizitātes. Es nezinu, kas tagad notiks ar mūsu lēmuma projektu, bet iebildumu pret e-Saeimu man nav. Pats galvenais ir - ka vismaz pagaidām ļauj strādāt. Un, jā, par Levita runas klausīšanos klātienē mums pienāktos piena glāze. Tā bija reti toksiska,” rezumē J. Stepaņenko.

Dažs Twitter lietotājs norāda, ka Latvijas parlaments ir vienīgais Eiropā, kas jau otru gadu strādās attālināti. Un izskatoties, ka ar šādu situāciju ir itin apmierināts. “Izmantoja iespēju laimīgi atgriezties mājas čībās!”, “Tāds Aldis viņiem ir kā medusmaize,” tvīto “Twitter”lietotāji.

Pats A. Gobzems aģentūrai LETA gan apgalvoja, ka viņam esot negatīvs Covid-19 tests, taču viņam neesot pienākuma to nevienam no Saeimas uzrādīt. Politiķis paziņoja, ka viņam ir tautas dots deputāta mandāts un deputāta imunitāte un ka neviens viņam nevar aizliegt piedalīties Saeimas sēdē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:05

Jaunākās diskusijas