Kas nokaitinājis Petraviču un Stepaņenko?

tautaruna.lv 2.septembris 2021, 17:30
 
Facebook
Saeima šodien nolēma nodot izskatīšanai Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai tālākai izvērtēšanai divas pilsoņu iniciatīvas "Vakcinācijai aizvien jābūt brīvprātīgai", kas kopumā jau trešo reizi nokļuvušas Saeimā.

Pilsoņu iniciatīvu "Vakcinācijai aizvien jābūt brīvprātīgai" atbalstītāji atkal savākuši vairāk nekā 10 000 parakstu un trešo reizi ar tām vērsušies Saeimā. Parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija 7.jūlijā to lēma atkārtoti nodot izskatīšanai parlamenta Sociālo un darba lietu komisijā.

Opozīcijas deputātes Ramona Petraviča (PCL) un Jūlija Stepaņenko norādīja, ka vakcinācijai jābūt brīvprātīgai. Abas deputātes aizstāvēja studentus, kuri nevēlas vakcinēties, un tāpēc nevarot mācīties klātienē. Viņuprāt, šie studenti tiekot diskriminēti. Stepaņenko domā, ka, iniciatīvai nonākot komisijā, tai jāpārtop par likumprojektu.

"Studentiem neļāva piketēt pie Saeimas, studentiem neļāva sagaidīt Levitu pie Saeimas ieejas! Tāpēc mēs ņemam studentu džemperus un nesam tos uz Saeimas zāli. Lai Levits redz! Lai lasa! Studentu diskriminācija ir jāizbeidz!

Studenti spiesti maksāt par 48h testiem, lai tiktu pie zināšanām, bet no 10.oktobra arī šāda iespēja viņiem ir liegta! Tas ir jāatceļ! Tāpēc šodien iesniedzām uzdevumu Ministru kabinetam un gaidām balsojumu!
P.S. Uz brīdi nācās pasēdēt pirmajā rindà, lai Levits, sakot savu uzrunu, izlasa uzrakstus uz mūsu džemperiem! Cik tas bija grūti! Tas prasīja lielu savaldību- nekliegt: Meli! Tas bija briesmīgi!" facebook raksta J. Stepaņenko.
Petraviča piebilst: "Studenti ir iedzīti izmisumā, vai nu ir jāpakļaujas sistēmai un jāpieņem lēmums pretēji savai gribai un pārliecībai, vai jāpamet studijas.
Ļaujiet studēt bez diskriminācijas!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:44

Jaunākās diskusijas