“Izkosts gaļas gabals no rokas!” Rotveileri sakoduši 7 gadus vecu bērnu un viņa tēvu

tautaruna.lv 2.septembris 2021, 21:08
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / Pixabay
Jēkabpils novada Salas pagastā divi rotveilera šķirnes suņi uzbrukuši mazam pusītim un viņa tēvam, kurš metās aizsargāt atvasi. Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 230.1 panta “Dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšana”, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

"Bez Tabu" žurnālists Roberts Blass uzmeklēja sakostā zēna un viņa tēva tuvinieci Kristīni, kuru ļoti uztrauc notikušais, bērna un dzīvesbiedra traumēšanas iespējamās tālejošās sekas.

"Arī dakteris teica, ka smagi. Civilvīram pagaidām nav darbaspēju, izkosts gaļas gabals no rokas. Arī par puiku bail. Sākumā uzklupa bērnam, tad tēvs, aizstāvot bērnu, pielika savu roku priekšā. Puika, ejot atpakaļ, krita un guva arī lūzumu. Puikam psiholoģiska trauma uz mūžu. Par tālejošām sekām nevar prognozēt, kamēr šuves. Skatīsies, kā darbosies roka. Rotveilers ir mana puikas augumā. Ko puika var izdarīt? Viņš no viņiem muka, tā es sapratu. Parasti suņus turēja nošķirtus, aiz nožogojuma, bet viņus palaida brīvāk pastaigāties. Sākumā viss kārtībā bija, bet tad sāka skriet virsū. Jebkurš suns ir neprognozējams. Puikam septiņi gadiņi, sāk attīstīties ķermenis. Kā šis ietekmēs? Nezinu. Varbūt nesāpēs tagad, bet pēc laika. Visu laiku būs jāuzmana roka. Arī vīrs tagad strādāt nevar, " raidījumā stāstīja Kristīne.

Suņu saimnieks stāstīja, ka apmaksājis slimnīcas un citus izdevumus, vēsta skaties.lv.

Taču viņš pieļauj, ka pie notikušā daļēji vainojami arī cietušie. "Puikas tēvs teica, lai nemoku suņus, turot iekšā. Izlaidām. Suņi pieskrēja pie abiem, viņus paglaudīja. Tad tas puika sāka bļaustīties. Viņiem [rotveileriem] bērni nepatīk. Tad, kad atbrauc, piemēram, mazbērni, mēs iespundējam, kā tagad iespundēti," stāstīja suņu saimnieks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas