Kilbloka apmaksās darbiniekam advokātu, ja viņu nāksies atlaist nevakcinēšanās dēļ

tautaruna.lv 2.septembris 2021, 13:09
 
Vladislavs Proškins/F64
Saeima pagaidām atlikusi likumprojekta skatīšanu par prasību konkrētās nozarēs strādājošajiem obligāti vakcinēties pret Covid-19. Tā kā likumprojekts ir atlikts, nevis ar balsu vairākumu Saeimā noraidīts, tad iespējama situācija, ka šis jautājums atkal tiek pacelts dienas gaismā. Uzņēmēji joprojām ir noraizējušies par likumprojekta tālāku virzību un sekām, ko tas varētu nest.

Starp šiem uzņēmējiem ir arī grāmatu apgāda "Zvaigzne ABC" valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka.

“Kolēģi man jautāja, kāda ir mana nostāja darbinieku vakcinēšanās jautājumā un ko mēs darīsim, ja būs jāatlaiž nevakcinētie, kad tiks pieņemts attiecīgais likums. Smaga doma, bet es to izdomāju. Ja man nāksies atlaist kādu darbinieku piespiedu kārtā, es viņam apmaksāšu advokātu, lai viņš var vērsties tiesā pret darbadevēju, prasīt kompensāciju un atjaunošanu darbā. Pēc tam šīs izmaksas, kā arī izdevniecībai nepamatoti nodarītos zaudējumus piedzīsim no valsts,” ierakstā “Facebook” pauž V. Kilbloka, uzsverot, ka ir gatava tiesu darbiem, ja būs nepieciešams.

“Bet, lai mēs tajos nenoslīktu, aicinu katru, uz ko atlaišanas draudi attiecas, tomēr apsvērt iespēju vakcinēties. Strādāt kopā, neslimot un netiesāties tomēr ir daudz patīkamāk,” aicina V. Kilbloka.

Pēc tikšanās ar Saeimas frakciju vadītājiem Valsts prezidents otrdienas vakarā nāca klajā ar paziņojumu, ka vakcinācijas pret Covid-19 politikai ir jānodrošina pēc iespējas lielākas iedzīvotāju daļas brīvprātīga vakcinācija, un Saeimas deputātiem, valdības locekļiem, valsts un pašvaldību darbiniekiem, kā arī Valsts prezidentam būtu jārāda priekšzīme vakcinējoties.

E. Levita vērtējumā, darba devēja tiesības atlaist darbinieku, kurš nav vakcinējies, ir vēl nopietni jāizdiskutē. Vispirms jau tas nedrīkstētu attiekties uz visiem darbiniekiem, bet gan tikai uz tiem, kuri darbā saskaras ar klientiem. Taču arī šādā gadījumā atbrīvošana no darba būtu pieļaujama tikai kā galējs risinājums, ja darba devējam nav iespējams šo darbinieku nodarbināt citā vietā vai veidā vai ja ilgstoši par to nav panākta vienošanās, uzskata prezidents.

Taču, ja šādu regulējumu vispār pieņem, tad tajā, pēc Levita paustā, būtu jāparedz pietiekams pārejas periods.



Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:38

Jaunākās diskusijas