Mūrniece velta emocionālu ierakstu mūžībā aizsauktajam Rekšņam

tautaruna.lv 26.augusts 2023, 12:12
 
Pixabay
Bijusī aizsardzības ministre un iekšlietu ministre, uzņēmēja Linda Mūrniece vietnē "Facebook" velta emocionālu ierakstu mūžībā aizsauktajam Jurim Rekšņam.
"Mūsu dienas vijušās blakus daudzus desmitus gadu. Policijā un dzīvē. Šķiet, tieši politika bija tā, kas attālināja. Bet - kā kāds gudrs cilvēks šodien teica - atceries tikai labo, kas bija un tā bija ļoti daudz.
Juris bija ne tikai piemērs ikvienam policistam, man tai skaitā. Viņš bija uzticams draugs un atbalsts. Es viņu izvēlējos par savu krusttēvu savās pieaugušā cilvēka kristībās un viņš piekrita. Viņš bija vedējtēvs manās kāzās un ilgus gadus pēc tam jutās atbildīgs par to, kas notiek manā dzīvē.
Kad es kļuvu par ministri, viņš bija viens no cilvēkiem, kam prasīju padomu un viņš to nekad neliedza. Arī viedokli, pat ja tas bija skarbs.
Tā tie cilvēki aiziet no mūsu dzīvēm, nepasakot atvadu vārdus un neizskaidrojoties par lietu kārtību starp mums.
Ticu, ka viņš vēl atnāks atvadīties ar kādu dzērves rudenīgo kliedzienu vai lapu šalkoņu ozolā. Tā, ka es sapratīšu - tas man," raksta L. Mūrniece.
Jau ziņojām, ka 64 gadu vecumā mūžībā devies bijušais Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa.

Aģentūras "Leta" arhīvs liecina, ka Juris Rekšņa dzimis 1959.gada 11.aprīlī Rīgā.

1997. gadā saņēmis Triju Zvaigžņu ordeņa zelta goda zīmi. Saņēmis arī Viestura ordeni, Barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi, kā arī daudzus iekšlietu un tieslietu sistēmas apbalvojumus.

Līdzjūtību Rekšņas ģimenei, draugiem un visai Latvijas policijas saimei izteicis iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS), aģentūra LETA uzzināja Iekšlietu ministrijā.

"Rekšņas ieguldījums Latvijas policijas izveidē pēc valstiskās neatkarības atjaunošanas ir bijis stabils pamats Latvijas iekšlietu sistēmas nākotnei. Juris Rekšņa bija vienmēr atvērts, uzticams, profesionālis, kurš prata arī smaidīt. Tāds viņš vienmēr paliks mūsu atmiņā," paudis Kučinskis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:38

Jaunākās diskusijas