"Gadījās par to sievišķīgi raudāt," Cipule publicē emocionālu ierakstu

tautaruna.lv 26.augusts 2023, 10:30
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Vairākus gadus pasauli uz pauzes uzlika Covid-19 pandēmija. Tā ietekmēja ikviena ikdienu, bet lielu smaguma nastu nācās izturēt mediķiem. Par šo laiku savās pārdomās vietnē "Facebook" dalās Liene Cipule, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore.
"Laikā, kad diennaktī gulēju ne vairāk kā 2h, lai turpinātu darbu, katru dienu nodevu deguna covid-19 testu, kamēr deguns beigās asiņoja ik dienu, bet testa ņemšana šķita īsta inkvizīcija, diena un nakts bija saplānota pa minūtēm un katrā pauzē sniedzu informāciju medijiem, bez kafijas nekustējos, es pārgāju uz formas nēsāšanu ikdienā. Tieši tāpēc, lai nebūtu katru dienu jāgludina blūzītes vai jāpieskaņo kurpes. Atnākot mājās, formu liku veļasmašīnā, lai pasargātu bērnus no iespējamas infekcijas (jo vazājos pa visām riska vietām - slimnīcas, testēšanas teltis, lidosta), no rīta izvilku formu no žāvētāja un vienā minūtē biju gatava. Jā, nemazgāju matus katru rītu, man nebija iespējas ieplānot frizieri.
Seja pietūkusi no noguruma, kāda vēl kosmētika? Ak, cik daudz nopēluma un apsaukāšanās es piedzīvoju sociālajos tīklos - gan par bezkaunību nēsāt formu, jo neesmu brigādes mediķis, bet nevērtīga ierēdne, gan par robustajiem dienesta zābakiem, gan matiem, gan vienkārši, lai šajā laikā saņemtu apzīmējumus govs, zoss, maita, ... un tie vēl ir pieklājīgākie.
Solidarizējos ar sievietēm, kas nosoda publisku cilvēku izņirgšanu un izskata apspriešanu! Tas ir nepieņemami!" raksta L. Cipule, piebilstot, Covid-19 laiks palīdzēja biezu ādu uzaudzēt.
"Šodien man šāda apsaukāšanās ir pilnīgi vienaldzīga, bet toreiz gadījās par to arī sievišķīgi raudāt. Varbūt arī labi, jo tā dabūju ārā arī citas, daudz smagākas emocijas toreiz," tā L. Cipule.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:04

Jaunākās diskusijas