Tracis internetā: cilvēki pārskaitušies par kādu veikalā nopērkamu Latvijas produktu

tautaruna.lv 26.augusts 2023, 1:20
 
Pixabay
Vairāk kā 400 komentāri, gandrīz 1000 reakcijas un vairāk kā 1,5 tūkstotis dalījies ar Ksenijas ierkastu "Facebook", kurā viņa pauž sašutumu par it kā iegadātu sviestu. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs pie ieraksta publicejis arī savu atzinumu un "aicina pircējus būt vērīgiem un izpētīt marķējumus" pirms kāda produkta iegādes.
Ksenija raksta: "Dažas minūtes pirms desmitiem pagūstu ieskriet veikalā. Pusmiegaina. Jādabū sviests. Redzu, ka "Tukuma Piena" sviestiņš ar akciju - ražotājs labs, zīmols labs, liekam grozā.
Mājās saprotu, ka man ir iesmērēta (kāda vārdu spēle) tauku pasta, ne sviests. Sastāvā vājpiens, sviests, palmu eļļa, šī eļļa, krāsviela beta karotīns, aromatizētājs un vēl kaut kādi nelieši. Ne jau sastāvs mani biedē, bet maldināšana. Produkts izskatās pēc pīles, staigā kā pīle un pēkšķ kā pīle, bet patiesībā ir pusmiris balodis.
Uz iepakojuma nav norādīts, kas tas vispār ir. Jābūt rakstītam, ka tauku pasta! Pircējs taču pelnījis zināt, ko pērk, vai ne? Un tīri lingvistiski analizējot - kas pie velna ir "AR SVIESTU"? Kas tas ir? Sieriņš? Šokolādes klucis? Latviešu valodā tik slikti gāja, ka neprotam jēgpilni vārdu savienojumu pabeigt? Pēc analoģijas es varu sākt tirgot desas formas stienīti ar nosaukumu "ar cūkgaļu", bet, atvērot iepakojumu, izrādās, ka tu tur ir ar izotopu 235 bagātināts urāns, ietīts bekonā," pikta ir Ksenija.
Jāteic, ka vairums komentētāju ir sievietes pusē.
Savu redzējumu publicejis arī Patērētāju tiesību aizsardzības centrs: "Vispārīgi runājot, no patērētāju tiesību aizsardzības viedokļa būtiski ir tas, ka preces aprakstam ir jārada patērētājam priekšstats par konkrēto preci, lai, balstoties uz šo informāciju, patērētājs var pieņemt uz attiecīgo informāciju pamatotu lēmumu par attiecīgā produkta iegādi vai atturēšanos no tās.
Tomēr aicinām pircējus būt vērīgiem un izpētīt marķējumus tiem produktiem, ko viņi vēlas iegādāties, jo attēlā redzamā produkta nosaukums nav “sviests”, bet gan “ar sviestu”.
Papildus norādām, ka tas, vai šī produkta marķējums atbilst normatīvo aktu prasībām, ir Pārtikas un veterinārā dienesta kompetencē esošs jautājums."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:27

Jaunākās diskusijas