Kaimiņš vicinās ar cirvi, piekauj māti; policija viņu atbrīvo

tautaruna.lv 26.augusts 2023, 19:30
 
pixabay.com
Kaimiņus izvēlēties nevaram, bet ļaut viņiem savu dzīvi padarīt par elli, arī nedrīkstam. No ieraksta "X" izriet, ka arī tad, ja kaimiņš pret kaimiņiem vicinās ar cirvi un sit savu māti, policijai nav pietiekami daudz variantu, lai terorizētāju savaldītu vairāk kā uz pāris stundām.

Ierakstā "X" kāda iedzīvotāja vēršas pie policijas: "Labvakar, Valsts policija! Jau ilgstoši savā dzīvojamajā mājā ir problēmas ar vienu konkrētu kaimiņu. Vairākkārt saukta policija, jo persona traucē mieru, fiziski apdraud kaimiņus ar cirvi, regulāri iekausta savu māti.

Šodien tika izsaukta policija un ātrā palīdzība, jo persona tik smagi piekāva savu māti, ka viņa lūdza palīdzību kaimiņiem, pie kuriem patvērās. Māte šobrīd ir slimnīcā, bet persona - dēls jau pēc 6 stundām ir uz brīvām kājām, staigā pa mājas pagalmu, draud kaimiņiem, sakot, ka ir karalis un Valsts policija ir bezspēcīga pret viņu."

"Vai varu jautāt, uz kāda pamata šāda persona ir uz brīvām kājām? Tas atkarīgs tikai no tā, vai māte kā cietusī uzrakstīs iesniegumu policijā? Ko man tagot vēl bez jums, Valsts policija, lai uzzinātu sīkāk par to, kā pasargāt sevi un citus kaimiņus?"

"Kungs ar lauzni lauž vaļā durvis, izsaucu policiju - atbrauca brigāde, varoni prom neved, gaidīs, kad no slimnīcas atbrauc māte (būs šovakar mājās), tad skatīsies tālāk. "

"Māte ir atgriezusies no slimnīcas, nekāda policija viņu pie mājas negaidīja, knapi dabūja vaļā sabojātās durvis. Tagad var aizslēgt tikai vienas. Nu, tad jau gaidisim nakamo ballīti, ja?"

Uz ierakstu atsaukusies Valsts policija, kas paskaidro, ka brigāde nav varējusi sagaidīt māti mājās, jo bijis jādodas uz citu izsaukumu. Tomēr policijas darbinieki ir sazinājušies ar cietušo slimnīcā, izskaidrojuši viņai tiesības uz aizsardzību un saņēmuši apstiprinājumu, ka cietusī vērsīsies policijā ar iesniegumu pret pašas dēlu.

Komentētājs raksta: "Ja vīrietim ir garīgās problēmas, tad diemžēl policija iejauksies tikai tad, kad viņš kādu būs nogalinājis, tāda nu diemžēl ir likumdošana. Ja viņam nav grīgās problēmas, tad tiešām nesaprotu kāpēc policija vēl joprojām tur viņu uz brīvām kājām."

Vēlāk policija raksta: "Varam apliecināt, ka par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, ja tās izdarītas pret personu, ar kuru ir kopīga saimniecība. VP šobrīd veic kriminālprocesuālās darbības, tostarp cietušajai ir nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:19

Jaunākās diskusijas