LU rektors Muižnieks neslēpj attiecības ar kolēģi

tautaruna.lv 26.augusts 2023, 5:00
 
Indriķis Muižnieks / Foto: Ģirts Ozoliņš/F64
Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks šobrīd dzīvo kopā ar savu kolēģi, vēsta žurnāls "Ieva".

Indriķis Muižnieks žurnālam atzinies, ka vakaros viņu mājās sagaida sieviete. "Mana ļoti laba darba kolēģe, ar kuru kopīgi esam daudz kam izgājuši cauri. Viņa ir mans mīļais draugs," intervijā saka Muižnieks. Viņa bijusi līdzās arī tad, kad viņa vārdu skāra skandāli.

Portāls NRA jau rakstīja, ka 2022. gada oktobrī Rīgas pilsētas tiesa sāka izskatīt krimināllietu, kurā par pabalstu nelikumīgu izmaksu no darba aizejošajiem augstskolas darbiniekiem apsūdzēts Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks.

Lietas pamatā ir ar vairākiem darbiniekiem panāktā vienošanās par viņu profesionālās darbības ierobežojumu pēc darba attiecību izbeigšanas ar LU. Prokuratūra uzskata, ka rektors pārkāpis likumu, slēdzot šādu vienošanos, bet Muižnieks ir pārliecināts, ka darbojies likumīgi un augstskolas interesēs.

Par to, kā apgalvo Muižnieks, liecina 2020. gada janvāra Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmums atzīt bijušajiem LU darbiniekiem izmaksāto naudu par likumīgu, kā arī Valsts kontroles padomes 2021. gada aprīļa un 2022. gada maija lēmumi. Muižnieks uzsvēra, ka ir ieinteresēts, lai šī lieta tiktu pabeigta iespējami ātri tiesiskā, likumā noteiktā kārtībā.

Intervijā Neatkarīgajai viņš pauž pārliecību, ka viņš kādam traucē, bet ne Universitātei. Visu interviju var izlasīt šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:47

Jaunākās diskusijas