Elīnu Šimkus pamatīgi sadusmo jociņi par koronavīrusu

Viktorija Gabrjuna 16.marts 2020, 15:06
 
Emīls Desjatņikovs/F64
Latviešu operdziedātāja Elīna Šimkus sociālajā tīklā Facebook neslēpa sašutumu par jociņiem par koronavīrusu, par izpirktajiem griķiem un tualetes papīru.
Tā vietā, publicētu jokus vai smietos par tiem, Elīna novēl novēl katram sevī atrast vairāk empātijas pret līdzcilvēkiem un taupīt savu enerģiju labākām lietām.

"Es nespēju noticēt, ka laikā, kad pasaulē tik daudzu cilvēku dzīves ir ciešanu pilnas, kādam šķiet smieklīgi tie neskaitāmie pārpublicētie jociņi par vīrusu, par izpirktajiem griķiem un wc papīru. Viena sabiedrības daļa FB klaji ņirgājas par tiem, kuri domā par rītdienu, iepērkot savai ģimenei pirmās nepieciešamības lietas ilgākam laikam. Kāda cita sabiedrības daļa zākā tos, kuri noteiktās karantīnas laikā apmeklē lielveikalus, lai nopirktu sev nepieciešamo, jo, redz’, viņi laicīgi nebija sagādājuši sev pietiekamus pārtikas krājumus. Tiek izsmieta Ķīna un Itālija, un tagad izsmiekla deva tiek arī mūsu tautiešiem, bet tie smējēji ir pašu līdzcilvēki. Cik vienkārši un ar smiekliņu daudzi uztver lietas, kamēr tās neskar pašus...


Ņemot vērā, ka dziedātāja profesija ir tiešā veidā saistīta ar labu veselību, es pret jebkuru slimību - arī šo, izturos ar atbildību, cenšoties savu iespēju un saprašanas robežās pasargāt savu ģimeni un šī vīrusa gadījumā - arī lielāku sabiedrības daļu. Daudzi no FB publicētajiem jokiem šī brīža globālās saslimšanas un ciešanu sakarā ir netoleranti un komentāri zem tiem - pat aizskaroši. Redzot lielas sabiedrības daļas attieksmi, es saprotu, ka cilvēcei šobrīd klājas ļoti slikti. Un ne tikai kāda biedējoša vīrusa dēļ. Pirmkārt, jau - cilvēka garīgā, ar termometru neizmērāmā - „vīrusa” dēļ. Pret to diemžēl zāļu nekad nebūs. Es no sirds novēlu katram sevī atrast vairāk empātijas pret līdzcilvēkiem un taupīt savu enerģiju labākām lietām, apzināties un izvērtēt šī brīža notikumu fonu konkrētiem jokiem. Lai visiem laba veselība!" raksta Elīna.

Jāpiebilst, ka iepriekš arī citas Latvijā pazīstamas personas ir izteikušās par koronavīrusa izplatību Latvijā.

Piemēram, TV personība Lelde Ceriņa sociālajos tīklos dalījusies pārdomās par ikdienu Latvijā, laikā, kad izplatās koronavīruss un valstī noteikta ārkārtējā situācija.

Lelde uzskata, ka cilvēkiem jābūt atbildīgiem ne tikai par to, kur viņa dodas, bet arī par to, ko viņi saka un dara.

"Tā vietā, lai uzskaitītu, cik tualetes papīra ruļļu ir jums rindā priekšā stāvošajam, labāk atcerieties pateikt paldies pārdevējai, kurai tāpat vien neviens nav piešķīris brīvdienu un kura riskējot ar savu veselību, turpina apkalpot simtus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:54

Jaunākās diskusijas