Latvijas iedzīvotāji gatavi nesavtīgi palīdzēt viens otram ārkārtas situācijas laikā

Baiba Puriņa 16.marts 2020, 15:30
 
Romāns Kokšarovs/F64
Soctīklos Latvijas iedzīvotāji dalās ar ierakstiem, kuros piedāvā palīdzību ar pārtikas un pirmās nepieciešamnības preču piegādi tiem, kuri šobrīd nedrīkst pamest dzīvesvietu koronavīrusa dēļ.

Sociālās vietnes Facebook profilā "Aizkraukles ziņojumu dēlis!" kāda iedzīvotāja piedāvā palīdzēt aizkraukliešiem ar pārtikas piegādi.

"Aizkrauklieši! Vai kāds sēž karantīnā, kam vajag palīdzību? Varbūt pie durvīm vajag atstāt kaut ko ēdamu? Zupu vāru katru dienu, ar lielāko prieku padalītos ar kādu, kam šobrīd grūtāk klājas ( ne tikai tiem, kas karantīnā ). Ja ziniet kādu, uzrakstiet," teikts ierakstā.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Arī iedzīvotāja Rīgā paudusi vēlmi palīdzēt tiem, kuri šobrīd atrodas karantīnas režīmā mājās.

"Ejot uz veikalu, varu vēl kādam paķert nepieciešamo un aizvest pie durvīm, ja ielidojat tuvākajā laikā un pirmā vajadzība būs ēdiens, jo ledusskapis tukšs. Lūdzu, pašērojiet, kam Rīgā var noderēt! Un nu skatieties paši, varbūt vēl kādam ir iespēja izlīdzēt tāpat," teikts Eva Moon aicinājumā.

"Ķegumieši! Ja kādam ir nepieciešama palīdzība šajā karantīnas laikā vai kādam ir jāievēro divu nedēļu karantīna mājās un nav iespējas tikt uz veikalu!
Droši zvani, esam ar auto un priecāsimies palīdzēt, vai ar pārtikas piegādi vai kā savādāk!" raksta Ķeguma iedzīvotāja.

Jau vēstīts, ka no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Kā zināms, tuvākās dienas būs izšķirošas, jo Latvijā iebrauc milzīgs skaits nogurušu cilvēku, priecīgu, kuri atgriežas mājās, jo bija iestrēguši. Viņi droši vien gribēs doties pie ģimenēm, bet ir valstiski nozīmīgi saprast, ka šiem cilvēkiem nepieciešams pašizolēties uz 14 dienām, norāda Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis.

Viņš arī uzsver, ka cilvēki, kuri atgriezušies Latvijā nedrīkst iet uz darbu, nedrīkst tikties ar ģimenēm. "Visbūtiskākais, lai šie vairāki simti pat tūkstoši cilvēku paliktu mājās." uzsvēra Dumpis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas