Kāda aina paveras uz Polijas-Vācijas robežas, kur iestrēguši arī latvieši

Lelde Veinberga 16.marts 2020, 19:11
 
EP/SCANPIX/LETA
Jau vēstīts, ka vairākas Eiropas valstis sakarā ar jaunā koronavīrus "Covid-19" izplatību izsludinājušas vairākus ierobežojumus. Tajā skaitā robežu slēgšanu. Kāds aculiecinieks, kurš cenšas nonākt Latvijā, iemūžinājis, kā izskatās uz Vācijas-Polijas robežas.

"Brīvprātīgo konvojs. Streiks! Gribam mājās!" raksta aculiecinieks, kurš stāv garā rindā kopā ar citiem robēzu šķērsošanas gribētājiem.

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@sadursme) on

Vairākas valstis Eiropā ieviesušas robežu slēgšanu un to skaits turpina augt.

LETA

Jau vēstīts, no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma no 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu. Tāpat no 17.marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Panākta vienošanās ar Polijas varas iestādēm par īpašas Baltijas valstu transportlīdzekļu kolonnas izveidi, lai šķērsotu Polijas teritoriju un nokļūtu mājās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas