"Man bija iesnas un koronavīruss"; igauņu žurnāliste atklāj, kā negaidīti inficējusies ar vīrusu

Baiba Puriņa 16.marts 2020, 13:00
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Igaunijas žurnāliste Kristela Hārma portālā "estoniaworld.com" atklāj, kā negaidīti atklājusi, ka ir inficēta ar koronavīrusu.

Viņa norāda, ka, būdama jauna un veselīga, iesnas un nedaudz paaugstinātu ķermeņa temperatūru uztvērusi bez satraukama. Turklāt šādi simptomi viņai marta mēnesī neesot šķituši nekas īpašs līdz laboratorijā apstiprināts, ka viņa ir inficēta ar jauno koronavīrusu.

"Es biju inficējusies, bet to nezināju un trīs dienas apmeklēju darbu. Es jutos labi un nebija iemesla palikt mājās," "estonian world" stāsta žurnāliste. Viņa neslēpj, ka tikai nedaudz izjutusi saslimšanas simptomus. "Man bija iesnas un vakaros jutos nogurusi, bet man nebija galvenā koronavīrusa simptoma - klepus. Arī ar elpošanu nebija problēmu," atklāj Hārma.

Kad žurnāliste un viņas kolēģi uzzinājuši, ka bijuši kontaktā ar inficētu personu, visi darbu turpinājuši no mājām. Viņa norāda, ka redakcija saņēmusi ziņu, ka kontakts neesot bijis ciešs un līdz ar to žurnālisti drīkst atgriezties ofisā. "Es nevarēju nomierināties, jo biju pavadījusi vairākas stundas vienā telpā ar inficētu personu," satraukusies žurnāliste un nolēmusi palikt mājās un veikt koronavīrusa testu. Sieviete gaidījusi rindā, kad ieradīsies neatliekamā medicīniskā palīdzība un veiks testu. Noslodzes dēļ, paziņojumus saņem tikai tie, kuriem tests ir pozitīvs un žurnāliste, saņemot zvanu no sveša numura, sapratusi, ka ir inficēta.

Hārma neslēpj, ka līdz tam nav iegādājusies papildus pārtiku, bet piegādes veic piecu dienu laikā, tāpēc šobrīd, esot karantīnā, ar pārtikas piegādi palīdz ģimenes locekļi, atstājot produktus pie ārdurvīm.

"Es neesmu pārliecināta, kurš mani inficēja, jo tikai daži cilvēki ir veikuši koronavīrusa testu. Daudziem no jums tas varētu būt, pat jums nezinot," norāda žurnāliste.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:32

Jaunākās diskusijas